Ma 2020. 6. 2, kedd, Anita, Kármen napja van.

Többen is forgalommal szemben hajtanak fel az új M44-es autóútra

2019.10.16 14:50. - Kovács Janka

Az ok a navigációs eszközökben keresendő, hiszen azok még nem frissítették magukat, így téves információt közölnek a vezetőknek.


 
A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén nem régen került átadásra az új M44-es számú autóút a közúti forgalom részére. A rendőrség és a közlekedők is számos alkalommal észlelték, hogy sokan – ismeretlen okból – a forgalommal szemben hajtanak fel az autóútra. Ez a manőver életveszélyes helyzeteket teremt.
 
A rendőrség a fokozott veszélyhelyzetet felismerve azonnal felhívást adott ki a közlekedőknek, és vizsgálta a jogsértő közlekedő magatartást kiváltó okokat. A közlekedési szakemberek - a jelenleg rendelkezésére álló információk, adatok alapján - megállapították, nagy a valószínűsége, hogy az M44-es számú autóútra történő felhajtás oka a navigációs rendszerek téves információszolgáltatása.  
 
A rendőrség kiemelten kéri, hogy a közúti közlekedésük során elsősorban a közúti jelzőtáblák és útburkolati jelek legyenek az irányadóak, és ne hagyatkozzanak vakon a különböző navigációs rendszerekre!
 
Az utak biztonságáért, a balesetek elkerüléséért a legtöbbet maguk a közlekedők tehetnek azzal, hogy figyelmesen, körültekintően és a szabályokat betartva vesznek részt a közlekedésben.
 
- közölte a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság.


Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2020.05.27 (20. szám)
Preszízs magazin 2020. tavasz
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget