Ma 2020. 6. 2, kedd, Anita, Kármen napja van.

100.000Ft miatt történt emberrablás Szolnokon

2019.10.17 15:08. - Kovács Janka

Csak akkor engedték el a férfit, miután a kikövetelt pénzt átadta nekik, illetve egy hangfelvételen valótlanul elismertették vele, hogy megerőszakolta az emberrabló társát, egy nőt.


A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség egy nőt és egy férfit vádol azzal, hogy 2018. szeptember 17-én Szolnokon a nő egyik férfi ismerősét személyi szabadságától megfosztották és pénzt követeltek tőle. A nő a házukhoz hívta a sértettet, majd a vádlottak a ház felújításához szükséges 100.000 Ft átadását kérték tőle -  közölte a Szolnoki Törvényszék sajtóosztálya.
 
A sértett ezt megtagadta és távozni kívánt a házból, azonban a páros elállta útját, nem engedték el, majd a férfi megütötte a sértettet. A dulakodás során előkerült egy kés is,
amellyel mindketten fenyegették a sértettet, ha nem ad pénzt, további bántalmazására kerül sor.
 
A sértett az erőszaknak engedve ígéretet tett arra, hogy az utcán parkoló autójából kivesz 30.000 Ft-ot és azt átadja a vádlottaknak. Ez az ígéret azonban nem volt elég, a vádlottak a pénz átadásán kívül a sértett szabadon bocsátását attól tették függővé, ha a sértett a mobiltelefonjáról törli a párosra vonatkozó bejegyzéseit, valamint ha olyan, általuk hangfelvételen rögzített valótlan nyilatkozatot tesz, miszerint elnézést kér a nő megerőszakolása miatt.
 
Miután a sértett mindezeknek eleget tett és a pénzt is átadta, a vádlottak elengedték őt, aki azonnal a rendőrségre sietett és feljelentést tett.
 
A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség vádiratában mindkét elkövetővel szemben végrehajtandó szabadságvesztés büntetés kiszabását indítványozta a Szolnoki Törvényszéknél.


Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2020.05.27 (20. szám)
Preszízs magazin 2020. tavasz
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget