Ma 2020. 6. 2, kedd, Anita, Kármen napja van.

Egy szál cigiért majdnem megkéselte a fiatalokat Mezőtúron

2019.10.21 14:11. - Kovács Janka

A Szolnoki Törvényszéken a napokban jogerősen lezárult annak a negyvenes éveiben járó büntetett előéletű férfinak a büntetőügye, aki tavaly decemberben Mezőtúron a nyílt utcán késsel fenyegetőzve követelt magának cigarettát fiataloktól. Jogerősen 7 év fegyházat kapott.


Az eset 2018. december 2-án este fél kilenc körül a húszezer fős Jász-Nagykun-Szolnok megyei városban, Mezőtúron történt.

 

A három fiatal a Kossuth téri buszmegálló mellett, az egyik padon beszélgetett, amikor a részeg férfi megállt mellettük, és cigarettát kért. Egyikük azt válaszolta, hogy nem dohányoznak, amitől a férfi dühös lett, „ezt még megbánod” kiáltotta, és kést rántott. A két lány a pad mögötti parkba szaladt. A fiú nem mozdult. A férfi a feje fölé emelte a kést, és szúrt, de fiú elkapta és nem eresztette a csuklóját. Ekkor tovább fenyegetőzött. Azt mondta a fiúnak, hogy elvágja a torkát, ha nem ad neki cigarettát. A rémült fiatal azt válaszolta, hogy inkább vigye el a pénztárcáját, amire a férfi azt mondta, hogy inkább „megmártja benne a kést”. A fiú ekkor összegyűjtve minden bátorságát, ellökte magától, és a társai után a parkba menekült.

 

Az ügyben 2018. december 18-án emelt vádat a Mezőtúri Járási Ügyészség. A Mezőtúri Járásbíróság pedig négy hónappal később, 2019. április 18-án ítéletet hozott. A férfit, aki többször állt már bíróság előtt, rablás bűntettének kísérlete miatt 7 év fegyházra ítélte és 7 évre eltiltotta a közügyektől.

Az ítélet ellen a vádlott elsődlegesen felmentésért, másodsorban enyhítésért fellebbezett, védője szintén a felmentését kérte, míg az ügyész a kiszabott büntetést kevesellve súlyosításért fellebbezett, így az ügy másodfokon, a Szolnoki Törvényszéken folytatódott, ahol nemrég jogerősen befejeződött.

 

A Szolnoki Törvényszék 2019. október 10-én meghozott másodfokú döntésében az elsőfokú bíróság törvényes és megalapozott ítéletét helybenhagyta.

 

- közölte a a Szolnoki Törvényszék Sajtóosztálya .Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2020.05.27 (20. szám)
Preszízs magazin 2020. tavasz
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget