Ma 2020. 6. 2, kedd, Anita, Kármen napja van.

Figyelemfelhívó táblákat tettek ki az M44-es felhajtóinál, mert sokan forgalommal szemben mentek

2019.10.22 15:47. - Kovács Janka

A navigációs eszközök téves információi miatt újabb burkolati elemek segítik a balesetek megelőzését az M44-es számú autóúton.


Ahogy arról korábban már hírt adtunk, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén nemrég átadott M44-es számú autóúton több alkalommal is előfordult, hogy egyes járművezetők a forgalommal szemben hajtottak fel az autóútra. A rendőrség a fokozott veszélyhelyzetet felismerve azonnal megvizsgálta a jogsértő közlekedő magatartást kiváltó okokat. Megállapítást nyert, hogy a forgalommal szemben történő felhajtás egyik oka a navigációs rendszerek téves információszolgáltatása lehet - közölte a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság.
 
 
A rendőrség soron kívül felvette a kapcsolatot a Magyar Közút Nonprofit Zrt. területileg illetékes Igazgatóságával, és közös egyeztetéseket végeztek az azonnali beavatkozás érdekében. Ennek eredményeként az M44-es autóút mind a nyolc felhajtó ágánál „Kötelező haladási irány!” jelzőtáblák kerültek kihelyezésre, illetve a napokban várható több, 300 mm magasságú optikai elem feltelepítése a felhajtó ágaknál. Ez utóbbi segít abban, hogy a járművezető ne tudjon visszafordulni az autóúton még akkor sem, ha a navigációs eszköz erre buzdítaná a jármű vezetőjét.
 
 
A rendszeres és visszatérő rendőri ellenőrzéseknek, valamint a Magyar Közút Nonprofit Zrt. gyors és hatékony reagálásának köszönhetően, eddig nem történt személyi sérüléses baleset ezen az útszakaszon. A rendőrség kiemelten kéri, hogy a közúti közlekedésük során elsősorban a közúti jelzőtáblák és útburkolati jelek legyenek az irányadóak, és ne hagyatkozzanak vakon a különböző navigációs rendszerekre!!!!!!!
 
Az utak biztonságáért, a balesetek elkerüléséért a legtöbbet maguk a közlekedők tehetnek azzal, hogy figyelmesen, körültekintően és a szabályokat betartva vesznek részt a közlekedésben.

 Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2020.05.27 (20. szám)
Preszízs magazin 2020. tavasz
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget