Ma 2020. 5. 26, kedd, Fülöp napja van.

Folyamatosan takarítják az utakat a lehullott falevelektől

2019.10.29 13:52. - Kovács Janka

Az ősz miatt a sok lehullott falevelet az NHSZ nagyerőkkel takarítja el az utakról, de a lakóházak előtti részen az ott élőknek kell gondoskodni az összegyűjtésről.


Az ősznek köszönhetően csatasorba állította gépeit és embereit három társaság, hogy feltakarítsa a lehullott faleveleket. A lombhullásnak még nincs vége, de folyamatosan végzik a munkát a Munkhalehetőség a Jövőért Kft. 20 fővel és kézi erővel, a Városüzemeltetési Kft. a nagyteljesítményű lombszívóival 15 fővel, valamint az NHSZ Zounok Zrt. is a gépeivel.

- A városrész déli részén, a belvárosi részeken, és a Pletykafaluban még egy plusz gyűjtést mindenképp meg akarunk oldani a jelenlegieken felül – fogalmazott Lits László, az NHSZ Zounok Zrt. igazgatója. A takarítás jellemzően a járdákra és a kerékpárutakra vonatkozik és természetesenaz utak falevélmentesítést is elvégezik.

- Ebben az intenzív időszakban örülünk, ha a zöld színű, biológiailag lebomló zsákokba teszik a faleveleket a lakosok, de ha valakinek nincs ilyenje, vagy elfogyott és más színű zsákba rakja, ugyanúgy elszállítjuk azokban is. A falevélmentesítést minden évben megtesszük és a jövőben is meg fogjuk tenni – mondta.

Attól függetlenül, hogy az utakat és a járdákat falevélmentesítik a társaságok, még a lakóházak környékén mindenkinek maga kell ezt a munkát elvégeznie: a városnak nem feladata ezek begyűjtése onnan, csak az elszállítása.

- Azokon a területeken, ahol nincs rendszeres zöldhulladék-gyűjtés -jellemzően a társasházaknál és a lakótelepi részen-, de mégis igénylik a zöldhulladék-elszállítást, akkor azt az elektronikus és telefonos elérhetőségeinken kell jelezni és mi 1-2 héten belül elszállítjuk azokat – zárta szavait.

 Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2020.05.20 (19. szám)
Preszízs magazin 2020. tavasz
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget