Ma 2019. 11. 19, kedd, Erzsébet napja van.

Novemberben csupa csoki lesz az Agóra

2019.10.29 14:33. - Kovács Janka

November 9-10-én az Aba-Novák Agóra Kulturális Központban fog termelődni Szolnok legtöbb endorfinja, hiszen megnyitja kapuit a 8. Szolnoki Csokoládé fesztivál és Nemzetközi Csokoládé Találkozó.

Hirdetés

Szolnok egyik legkedveltebb rendezvénye közé tartozik a csokoládé fesztivál, ahol idén 15 kézműves csokoládékészítő állítja ki és kínálja legfinomabb portékáját, ám az édes élmények vonalán maradva süteményekkel is kiegészül a 8. találkozó.

- Az idei rendezvényünket 1/3 csokoládé és 2/3 különleges, új programok alkotják majd – avatott bea részletekbe Molnár Lajos Milán, az Aba-Novák Agóra Kulturális Központ igazgatója. – Kulturális intézmény lévén a kollégákkal együtt úgy gondoljuk, ennek fúziós fesztiválnak kell lennie és a csoki mellett a sütemények és a kultúra is nagy hangsúlyt kap.

 

Az első fesztivált 2010-ben rendezték meg, ami egyik motorja volt a hazai kézműves csokoládé szakma robbanásszerű fejlődésének. Az eltelt évek során mindig a hazai csokoládékészítők legjobbjai érkeztek Szolnokra és a szakmai körökben is fogalomnak számít az itteni fesztivál.

Pálinkás Csaba, a fesztivál szervezője a programokról adott tájékoztatásában kiemelte, a két nap során a gyerekeknek szánt foglalkoztatókon és a művészi bábelőadásokon túl a Móni Süti tortakészítő workshopja, Gáspár Bea könyvdedikálása, a Marcipán cukrászda tortadíszítő bemutatója és islertörténeti előadása is színesíti a programot. Ahogy az megszokott, kulturális és a csokoládéhoz kötődő kiállításokkal is készülnek, így idén lesz retro játék és mesekiállítás, csokitörténeti kiállítás is. A jótékonykodás sem maradhat ki a sorból, hiszen játék- és adománygyűjtés is várja a látogatókat, valamint vért is lehet adni – ha valaki az utóbbit megteszi, az ingyen mehet be a fesztiválra. A belépőjegy váltásával kapcsolatban kiemelte, az idei rendezvényük az első, ahol lehet online is belépőt vásárolni. Sőt, aki a fesztiválra vagy a RepTárba vesz jegyet ezen a napon, az a másik helyre kedvezményesen áron válthat belépőt.

 

Ki a plakáton szereplő kislány?

A fesztivál plakátján idén egy göndörhajú kislány látható. Mint kiderült, ő a Szolnoki Művésztelep vezetőjének, Verebes Györgynek a lánya, aki Molnár Lajos szúrt ki, mikor a Szolnok Napja rendezvényen éppen játszott:

- Mindig ügyelünk arra, hogy a plakátunkon szolnoki lakos szerepeljen és amikor megláttam, hogy mennyire aranyos Gyuri kislánya, egyből megkérdeztem őt és a szüleit, lehetne-e ő az idei reklámarcunk, szerencsére mindannyian rábólintottak – mesélte el az idei plakát történetét az igazgató.

 Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 11.13. (45. szám)
Presztízs magyazin ősz IV. évfolyam 3.szám
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget