Ma 2020. 7. 15, szerda, Henrik napja van.

Novemberben csupa csoki lesz az Agóra

2019.10.29 14:33. - Kovács Janka

November 9-10-én az Aba-Novák Agóra Kulturális Központban fog termelődni Szolnok legtöbb endorfinja, hiszen megnyitja kapuit a 8. Szolnoki Csokoládé fesztivál és Nemzetközi Csokoládé Találkozó.

Hirdetés

Szolnok egyik legkedveltebb rendezvénye közé tartozik a csokoládé fesztivál, ahol idén 15 kézműves csokoládékészítő állítja ki és kínálja legfinomabb portékáját, ám az édes élmények vonalán maradva süteményekkel is kiegészül a 8. találkozó.

- Az idei rendezvényünket 1/3 csokoládé és 2/3 különleges, új programok alkotják majd – avatott bea részletekbe Molnár Lajos Milán, az Aba-Novák Agóra Kulturális Központ igazgatója. – Kulturális intézmény lévén a kollégákkal együtt úgy gondoljuk, ennek fúziós fesztiválnak kell lennie és a csoki mellett a sütemények és a kultúra is nagy hangsúlyt kap.

 

Az első fesztivált 2010-ben rendezték meg, ami egyik motorja volt a hazai kézműves csokoládé szakma robbanásszerű fejlődésének. Az eltelt évek során mindig a hazai csokoládékészítők legjobbjai érkeztek Szolnokra és a szakmai körökben is fogalomnak számít az itteni fesztivál.

Pálinkás Csaba, a fesztivál szervezője a programokról adott tájékoztatásában kiemelte, a két nap során a gyerekeknek szánt foglalkoztatókon és a művészi bábelőadásokon túl a Móni Süti tortakészítő workshopja, Gáspár Bea könyvdedikálása, a Marcipán cukrászda tortadíszítő bemutatója és islertörténeti előadása is színesíti a programot. Ahogy az megszokott, kulturális és a csokoládéhoz kötődő kiállításokkal is készülnek, így idén lesz retro játék és mesekiállítás, csokitörténeti kiállítás is. A jótékonykodás sem maradhat ki a sorból, hiszen játék- és adománygyűjtés is várja a látogatókat, valamint vért is lehet adni – ha valaki az utóbbit megteszi, az ingyen mehet be a fesztiválra. A belépőjegy váltásával kapcsolatban kiemelte, az idei rendezvényük az első, ahol lehet online is belépőt vásárolni. Sőt, aki a fesztiválra vagy a RepTárba vesz jegyet ezen a napon, az a másik helyre kedvezményesen áron válthat belépőt.

 

Ki a plakáton szereplő kislány?

A fesztivál plakátján idén egy göndörhajú kislány látható. Mint kiderült, ő a Szolnoki Művésztelep vezetőjének, Verebes Györgynek a lánya, aki Molnár Lajos szúrt ki, mikor a Szolnok Napja rendezvényen éppen játszott:

- Mindig ügyelünk arra, hogy a plakátunkon szolnoki lakos szerepeljen és amikor megláttam, hogy mennyire aranyos Gyuri kislánya, egyből megkérdeztem őt és a szüleit, lehetne-e ő az idei reklámarcunk, szerencsére mindannyian rábólintottak – mesélte el az idei plakát történetét az igazgató.

 Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2020.07.15 (27. szám)
Preszízs magazin 2020. tavasz
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget