Ma 2020. 5. 26, kedd, Fülöp napja van.

Mindkét sofőr ittas volt a fegyverneki hat fős halálos balesetben

2019.10.30 16:42. - Kovács Janka

Hatan szenvedtek halálos balesetet május végén Fegyverneknél a 4-es számú főúton. A nyomozás lezárult és elképesztő dolgok derültek ki.

 


Kosztyó Gábor alezredes, a megyei rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti osztályának vezetője ismertette a május 26-án éjszaka történt halálos közlekedési baleset részleteit. A vétkes egy 42 éves hajdúszoboszlói férfi volt, aki előzni kezdett, de azt biztonságosan nem tudta befejezni, így a szembe jövő autóval frontálisan karambolozott. A tragédiában hat ember, köztük egy állapotos fiatal lány, egy gyerek, és egy fiatal fiú mellett felnőtt korúak is meghaltak.

A nyomozás során fény derült arra, hogy mindkét sofőr ittas volt: a baleset okozójának véralkohol szintje 1,096 volt, míg a vétlen autót vezetőjénél 0,06-et mértek. A baleset történtekor a vétkes sofőr egyáltalán nem fékezett, a kilométerórája 130km/h felett akadt ki, míg a szabályosan haladó autós mintegy 40 méter féknyomot hagyott az aszfalton, azaz el akarta kerülni a balesetet. A hat emberből csak öt kötötte be magát, nekik többek közt leszakadt helyéről a szívük, a bordájuk átszúrta a tüdejüket, és szétcsúsztak a 7-es és 8-as csigolyáik.

Kosztyó Gábor a baleset ismertetése során elmondta, a májusi is jó példa arra, hogy nem hiába nyomatékosítják a rendőrök az ittas autóvezetés veszélyeit és tilalmát, hiszen –ahogy fogalmazott- ezek az emberek időzített bombaként közlekednek.

A baleset elkerülhető lett volna, ha senki nem tanúsít felelőtlen magatartást: ha a két sofőr józanul vezet, ha az előzés során kellő megfontoltsággal méri fel a szembejövő forgalmat, ha az utasok nem ülnek be ittasan vezető emberhez. Ha a vétkes életben maradt volna, úgy a törvény szerint 5-től 10 évig terjedő szabadságvesztéssel súlytotta volna a bíróság.

Dávid Mónika r. őrnagy hozzá tette, a megyénkben a három fő baleseti ok jellemzően a gyorshajtás, az elsőbbség meg nem adása, valamint a szabálytalan előzés.

 Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2020.05.20 (19. szám)
Preszízs magazin 2020. tavasz
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget