Ma 2020. 5. 26, kedd, Fülöp napja van.

Hubai Imre lett a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés elnöke

2019.11.04 14:27. - Kovács Janka

Hubai Imrét (Fidesz-KDNP) választotta elnökévé a Jász-Nagykun-Szolnok megyei közgyűlés hétfői alakuló ülésén.

Hirdetés

 
 
    Az elnök megválasztását a 18 képviselő közül 17 támogatta, 1 szavazat érvénytelen volt. Az alakuló ülésen alelnökké Borbás Zoltánt (Fidesz-KDNP) választották meg.
 
    Hubai Imre hangsúlyozta: az elődei által megkezdett munkát kívánja folytatni. Az önkormányzat feladata segíteni a megye kulturális hagyományainak és értékeinek gondozását, a szellemi és művészeti élet felpezsdítését, a kulturális, gasztronómiai, egészségügyi és ökoturizmust.
    Az önkormányzat segíti továbbá a helyi termékek piacra jutását, a közösségek tevékenységét, a népesség egészségi állapotának javítását, az ifjúság boldogulását és a jászkun identitás erősítését - közölte.
 
    Hozzátette: a jövőben is támogatják a nemzetiségek tevékenységét, jogaik érvényesítését, valamint részt vesznek a megye gazdasági, társadalmi, környezeti és térségi felzárkóztatásában.
 
     Ápolják és fejlesztik emellett a megye nemzetközi kapcsolatait, segítik a határon túli magyarság helyzetét. Az együttműködésben érdekelt szereplők és turisztikai szakemberek bevonásával megtervezik a megye idegenforgalmi, turisztikai arculatát és megszervezik közösségi szintű népszerűsítését - mondta.
 
     Kiemelt feladat a jövőben is a megyei értéktár gondozása, valamint a helyi értékek gyűjtése - hangsúlyozta a közgyűlés elnöke.
    Hubai Imre kitért arra: az egyes tájegységek idegenforgalmi vonzerejét jelentő természeti értékek, a vizes élőhelyek, kulturális és történelmi emlékek ápolása, a gasztronómiai hagyományok és életformák sokasága olyan adottságok, amelyek bemutatása és megőrzése csak széles alapokon nyugvó együttműködés keretében lehet hosszútávon is fenntartható.
 
    A megyei közgyűlés 18 tagja közül 11 képviselő a Fidesz-KDNP, 3 a  Jobbik, valamint 1-1 jelölt a  Demokratikus Koalíció, az MSZP, a Mi Hazánk és a Momentum Mozgalom színeiben nyert el mandátumot.  
 
    A 45 éves, karcagi Hubai Imre a Szent István Egyetem Kertészettudományi Karán végzett, családi gazdálkodóként mezőgazdasági vállalkozást működtet, őshonos állatok tenyésztésével, kertészettel, élelmiszerek előállításával, feldolgozásával foglalkozik. Címzetes egyetemi docens és tiszteletbeli docens, négy gyermek édesapja.
 
    A 39 éves, jászapáti Borbás Zoltán a Budapesti Gazdasági Főiskolán szerzett közgazdász diplomát. 2010-2014-ben Jászapáti alpolgármestere volt, 2014 óta a megyei közgyűlés tagja.
 
MTI
 
Kiemelt kép: F. Kovács Sándor FB


Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2020.05.20 (19. szám)
Preszízs magazin 2020. tavasz
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget