Ma 2020. 7. 7, kedd, Appolónia napja van.

Átláthatóbb önkormányzaton fog dolgozni a Szolnoki Többség

2019.11.12 22:26. - Kovács Janka

A közgyűlés alakuló ülése előtt egy nappal jelentette be a Szolnoki Többség, milyen elképzeléseik vannak a jövőre nézve Szolnokon.


- A cél az, hogy egy átláthatóbb, demokratikusabb önkormányzat működjön Szolnokon - emelte ki a Szolnoki Többség (Momentum Mozgalom, a Demokratikus Koalíció, a Lehet Más a Politika, a Jobbik Magyarországért Mozgalom, a Magyar Szocialista Párt, Mindenki Magyarországa Mozgalom, a Párbeszéd Magyarországért, a Magyar Szolidaritás Mozgalom, és a Szolnok Város Fejlődésért Egyesület) sajtótájékoztatóján Győrfi Mihály, az MSZP önkormányzati képviselője.

 
A több pártból és civil szervezetből alakult összefogás a 12 egyéni önkormányzati körzetből 8-at tudhat magáénak és a közgyűlésben is többségbe kerültek az október 13-i választás után. Egy hónappal később, az önkormányzat képviselőtestületének alakuló ülése előtt egy nappal beszéltek ismét jövőbeni terveikről, elképzeléseikről. Szekeres Éva, Fajcsák Károly, Győrfi Mihály és Galó György ismertette a terveket:
 
- A költségvetés kidolgozása során betervezik a Csáklya úti híd megépítését.
- Több közmeghallgatást terveznek, valamint több fórumot, hogy az itt élők igényeit meghallgassák és tenni is tudjanak az érdekükben.
- Összefésülik a programjukat (a Fideszes képviselők programját is beleértve), hogy egy egységes cél felé menjen a város: a jókat és a megvalósíthatókat megtartják, míg a kivitelezhetetlenek lesöprik.
- Hat bizottságot jelölnek ki, ami nem növeli drasztikusan a létszámot, viszont rengeteg munkát és feladatot vesz át a polgármesterről és a képviselőkről.
- Tíz olyan szakértőt kértek fel a bizottsági munkában, akiknek nincsen semmilyen pártkötődése, mellettük 2 olyat, akinek van (Radócz Zoltán és Szotyori-LázárZoltán).
- Egészségügyi - szociális bizottságot, sport-civil kapcsolatok-turisztikai bizottságot, pénzügyi bizottságot, városfejlesztés - városüzemeltetési bizottságot, oktatás - kultúráért felelős bizottságot is többek közt. Az utóbbit pedig a fiatal politikusok fogják vezetni.
- Létrehoznak egy korábabn még nem létező bizottságot: a környezetvédelmi és fenntartható fejlődésért szerveződésnek a célja, hogy 2030-ig drasztikusan csökkentse a város károsanyag-kibocsátását.
- A volt Szövetség ABC és a volt CBA épületek tulajdonosaival is felveszik a kapcsolatot, hogy újra kinyissanak, ezzel megkönnyítsék a környéken élők számára a bevásárlást.
- Négy frakciót fognak kialakítani, egészen pontosan frakciószövetségben fognak dolgozni, ezt a nevük is sugallni fogja: Szolnoki Többség - Jobbik, SzT - MSZP, SzT - DK, SzT - 21. század frakció. Közös irodában fognak dolgozni és folyamatosan egyeztetnek, közös döntéseket fognak hozni.
- Nyílt pályázatokat fognak kiírni és átláthatóbbá szeretnék tenni az közbeszerzéseket. Ezeket a legszélesebb körben szeretnék kiírni és szeretnék, ha minél több szolnoki vállalkozás pályázna.


Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2020.07.01 (25. szám)
Preszízs magazin 2020. tavasz
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget