Ma 2020. 5. 25, hétfő, Orbán napja van.

Megalakult az új közgyűlés Szolnokon

2019.11.13 20:35. - Kovács Janka

November 13-án tartotta alakuló ülését Szolnok Megyei Jogú Város közgyűlése. Már az első napon megszavaztak változásokat.


Az alakuló ülésen döntöttek a bizottságok vezetőiről és a tagok összetételéről, a az önkormányzati Szervezeti és Működési Szabályzat módosításáról, valamint a képviselői tiszteletdíjakról és az illetményekről. MIndezek után sajtótájékoztatót tartott Szalay Ferenc polgármester, dr. Kállai Mária országgyűlési képviselő, Tasnádi Zoltán, a Fidesz frakcióvezetője és Rusvai Károly, a KDNP frakcióvezetője.

 
Szalay Ferenc polgármester legelőször gratulált az újonan megválasztott képviselőknek és hiába vannk többségben (10-8 a Szolnoki Többség javára), szerintem komoly együttműködésre lesz szükség a jövőben ahhoz, hogy folytatódhasson Szolnokon a fejlődés. A polgármester szeretné, ha az elkövetkezendő években tovább nőne a város vagyona és továbbra sem szeretné, ha ismét adósságba kerülne a megyeszékhely. Szerinte a célnak továbbra is az kellene lennie, hogy minél több munkahelyet lehessen teremteni és a város gazdaságának fellendülését segítő új Ipari Park és a hamarosan elkészülő M4-es autópálya által kapott lehetőségeket nem szabad elszalasztani. Végül megjegyezte, hogy a szolnoki identitást továbbra is erősíteni kell.
 
Kállai Mária országgyűlési képviselő, aki szintén jelen volt az alakuló ülésen, a polgármesterhez hasonlóan az együttműködés fontosságát emelte ki az elkövetkezendő évek munkájával kapcsolatban, valamint azt, hogy minden megszülető döntésnek a szolnokiak javát kell szolgálni. Azzal zárta szavait, hogy a Csáklya úti híd megépítésével pedig újra hatalmas változások és lehetőségek előtt áll Szolnok.
 
 
Tasnádi Zoltán, a Fidesz frakcióvezetője azzal kezdte, a város vezetése mindig nyitott lesz a Szolnoki Többség irányába, ám az alakuló ülésen két sajnálatos döntés is született szerinte. Az egyik, hogy amíg korábban a bizottsági helyek száma arányos volt a mandátumok számával, de a jövőben ez nem így lesz, a másik pedig, hogy az ellenőrzési bizottságban eddig mindig a kisebbségben lévő pártok képviselői dolgoztak, mostantól viszont a Szolnoki Többség lesz ott is többségben. Példaként hozta, hogy az egyik bizottságban 4-1 arányban lesznek többen az ellenzéki pártok összefogása. 
 
Rusvai Károly, a KDNP frakcióvezetője szintén a gördülékeny munka fontosságát emelte ki jövőbeni célként a pártja nevében.


Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2020.05.20 (19. szám)
Preszízs magazin 2020. tavasz
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget