Ma 2020. 5. 25, hétfő, Orbán napja van.

Szolnok megye is csatlakozott az Országfásítási programhoz

2019.11.13 13:51. - Kovács Janka

86 település érintett az Agrárminisztérium Országfásítási programjában, köztük Jász-Nagykun-Szolnok megye is. A program keretében a megyeszékhelyen, a Jubileum téren három fát ültettek el.

 


Alsó tagozatos gyerekek segítettek két törökmogyoró és egy ezüsthárs elültetésében a Jubileum téren. A környezettudatosság kialakítása már gyermekkorban kezdődik és szerda délelőtt ki is próbálhatták, milyen elültetni egy fát, hogy az később árnyékot adjon és segítsen a levegő tisztításában.

Farkas Sándor, az Agrárminisztérium miniszterhelyettese az eseményen elmondta, az Országfásítási program célja, hogy növeljék az országban az erdők nagyságát azzal, hogy ahol csak lehet, fát ültetnek. Jelenleg az ország 21%-át borítják erdők, ezt a számot szeretnék az elkövetkezendő 15-20 évben növelni, egészen 26-27%-ra. A miniszterhelyettes elmondta, ugyan Jász-Nagykun-Szolnok megyében igen sok szántóföld található, mégis vannak olyan területek, amit be lehet fásítani: ilyenek például az elhagyott ipari területek, vagy az autóutak melletti sávok. Tószegen találtak egy nagyobb, erdőtelepítésre alkalmas területet, itt 9 ha lesz hamarosan fával borított.

Az őszi és téli időszakokban komoly problémát szokott okozni a városunkban a légszennyezettség, és többek közt ezért is indul el egy program, amely szerint minden Szolnokon megszülető gyermek után elültet a város egy fát, jelentette be Szalay Ferenc, Szolnok polgármestere. Ez évente körülbelül 600 fát fog jelenteni, ami jelentősen fogja növelni a város jelenlegi 1,5millió m2-es zöldterületét.

 Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2020.05.20 (19. szám)
Preszízs magazin 2020. tavasz
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget