Ma 2019. 12. 11, szerda, Árpád napja van.

Kertgondozást is tanulnak a szegregécióban élők

2019.11.18 14:38. - Kovács Janka

Szociális gondozó segítője, betanított takarító és kiskerti növénytermesztő képzés indult Jász-Nagykun-Szolnok megyében. A program nem újkeletű a környéken, korábban már 620-an részt vettek benne és a tapasztalatok is mind pozitívak.

 


A hátrányos helyzetűek munkaerőpiaci elhelyezkedésében segít az „Aktívan a tudásért” képzés, ami az alapkompetenciáikat fejlesztik, az elhelyezkedésüket segítik azoknak, akiknek alacsony, vagy egyáltalán nincs iskolai végzettségük.

Sztojka Attila, a programot koordináló Társadalmi Esélyteremtési Főigazgatóság főigazgatója elmondta, a korábbi helyszíneken indított programokon alig volt lemorzsolódás, ellenben magas volt az elhelyezkedés aránya. Az itt megtanultakat szociális szövetkezetekben, városgazdálkodásnál és mezőgazdasági cégekben kamatoztathatják. Szolnokon a Munkalehetőség a Jövőért Szolnok Nonprofit és Közhasznú Kft is jelezte igényét a humán erőforrásra, ezzel megkönnyítve az elhelyezkedést.

Jász-Nagykun-Szolnok megyében három területen képezhetik magukat a résztvevők, ez a szociális gondozó segítője, betanított takarító és kiskerti növénytermesztő. A három területen, nyolc képzés startolt el novemberben Szolnokon, Tiszaburán és Jászapátiban, összesen 198fő bevonásával. A megyeszékhelyen, a Törteli úton elindult kiskerti növénytermesztő képzés során a növények termesztését, ápolását, betakarítását és tárolását sajátítják el.

 Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 12.11 (49.szám)
Presztízs magyazin ősz IV. évfolyam 3.szám
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget