Ma 2020. 5. 25, hétfő, Orbán napja van.

Kertgondozást is tanulnak a szegregécióban élők

2019.11.18 14:38. - Kovács Janka

Szociális gondozó segítője, betanított takarító és kiskerti növénytermesztő képzés indult Jász-Nagykun-Szolnok megyében. A program nem újkeletű a környéken, korábban már 620-an részt vettek benne és a tapasztalatok is mind pozitívak.

 


A hátrányos helyzetűek munkaerőpiaci elhelyezkedésében segít az „Aktívan a tudásért” képzés, ami az alapkompetenciáikat fejlesztik, az elhelyezkedésüket segítik azoknak, akiknek alacsony, vagy egyáltalán nincs iskolai végzettségük.

Sztojka Attila, a programot koordináló Társadalmi Esélyteremtési Főigazgatóság főigazgatója elmondta, a korábbi helyszíneken indított programokon alig volt lemorzsolódás, ellenben magas volt az elhelyezkedés aránya. Az itt megtanultakat szociális szövetkezetekben, városgazdálkodásnál és mezőgazdasági cégekben kamatoztathatják. Szolnokon a Munkalehetőség a Jövőért Szolnok Nonprofit és Közhasznú Kft is jelezte igényét a humán erőforrásra, ezzel megkönnyítve az elhelyezkedést.

Jász-Nagykun-Szolnok megyében három területen képezhetik magukat a résztvevők, ez a szociális gondozó segítője, betanított takarító és kiskerti növénytermesztő. A három területen, nyolc képzés startolt el novemberben Szolnokon, Tiszaburán és Jászapátiban, összesen 198fő bevonásával. A megyeszékhelyen, a Törteli úton elindult kiskerti növénytermesztő képzés során a növények termesztését, ápolását, betakarítását és tárolását sajátítják el.

 Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2020.05.20 (19. szám)
Preszízs magazin 2020. tavasz
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget