Ma 2020. 8. 4, kedd, Domonkos napja van.

A Fiumei Úti Általános Iskola néhány termét újította fel a kreatív blogger

2019.11.21 10:27. - Kovács Janka

Fóliás Juci, azaz Zsámboki Judit országos iskolafelújítás programja kapcsán újított fel Szolnokon is néhány osztálytermet az osztályfőnökökkel és a szülőkkel közösen.


Országos roadshow keretében tíz nagyváros egy-egy iskolájába látogatott el Judit, hogy az általa felajánlott fóliákkal szebbé varázsolhassa az osztálytermeket. Minden iskolába 83 tekercs fóliát vitt, amit a szülőkkel és az osztályfőnökökkel együtt ragasztottak fel a falakra, bútorokra. A kezdeményezéssel a célja az volt, hogy a mai gyorsfogyasztású világban ne kidobjuk a megunt holmikat, hanem megszépítsük azokat:

- A mai világban a bennünket körülvevő tárgyakat éppúgy, mint az emberi kapcsolatokat sem becsüljük meg igazán. Ha valami nem tetszik, kidobjuk, és újat vásárolunk helyette. Pedig nagyon sokszor elegendő lenne egy kis kreativitás, minimális anyagi ráfordítás, és megújult, harmonikus környezetet teremthetünk magunk körül. Persze ehhez tudatosság szükséges, mely felnőtt korban nyilvánul meg igazán, de gyermekkorban kell megalapozni. Éppen ezért döntöttünk úgy, hogy összesen 10 vidéki nagyváros általános iskolájának néhány helyiségét és berendezési tárgyát megújítjuk – mondja a főszervező Zsámboki Judit, azaz Fóliás Juci.

A kreatív délután egy rövid oktatással kezdődött, amin megmutatta, hogyan, milyen technikával kell felragasztani a fóliákat a falakra. A Fiumei Úti Általános Iskolában a falakt OSB lapokkal védik, így az adományt ezekre ragasztották fel: az alsóosztályos termek falára színes-pöttyös, míg a felsőosztályosokéra pedig fahatásúak kerültek. A szülők lelkesen kezdtek a feladatnak, amivel egy-két óta alatt végeztek. A korábbi 9 iskolában felragasztott fóliák nagyon tetszenek a gyerekeknek, és várhatóan a szolnokiak is odáig lesznek értük.Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2020.07.29 (29. szám)
Preszízs magazin 2020. tavasz
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget