Ma 2020. 7. 2, csütörtök, Ottó napja van.

Balesetveszélyessé vált a Napsugár úti ovi, felújítják

2019.11.21 14:39. - Kovács Janka

A Kertvárosban található óvoda födémszerkezetét kell megerősíteni, hiszen balesetveszélyesség vált az épület. A felújítás ideiglenes megoldás, új óvodát kellene építeni.

 


 

A nagyjából 50 fő létszámú óvoda egy volt lakóházból lett kialakítva, amelynek tetőszerkezete felett már eljárt az idő. A munkálatok során vastag gerendákkal, belülről támasztják meg a tetőszerkezetet, de a szakemberek dolga itt nem ér véget, hiszen a felújítás végeztével folyamatosan ellenőrizni fogják az épület állapotát. Az ott dolgozó óvónők és munkatársak jelezték, hogy gond lehet a tetőszerkezettel, majd a kiérkező szakemberek megerősítették véleményüket. Az óvodát ideiglenesen, a felújítás idejére bezárták, az oda járó gyerekeket a Szapáry és a Hold úti óvodákban helyezték el.

 

 

Szalay Ferenc, Szolnok polgármestere az épület felújítása kapcsán elmondta, a most zajló munkálatoknak köszönhetően még néhány évig használni tudják a gyerekek az ovit, de a körülbelül 70 éves épület már nem tud sokáig szolgálni.

- Az elkövetkezendő egy-hét hétben utána járunk, hogyan építhetnénk új óvodát a városrésznek. Mivel nő és fiatalodik a Kertváros lakossága, ezért a jelenleginél nagyobb befogadóképességű óvodára lenne szükség – mondta el a polgármester.

 Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2020.07.01 (25. szám)
Preszízs magazin 2020. tavasz
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget