Ma 2020. 4. 6, hétfő, Vilmos, Bíborka napja van.

Készpénzt és ékszert csalt ki a gyanútlan idős asszonytól Szolnokon

2019.11.21 10:55. - Kovács Janka

Papírgyűjtés címen kopogtatott be a csaló az idős asszonyhoz, akitől 50.000Ft készpénzt és ékszereket csalt ki egy közös ismerősükre hivatkozva.


 
Egy idős asszony tett bejelentést a rendőrségre 2019. november 14-én a kora délutáni órákban, mivel úgy érezte csalás áldozata lett. A rendőrök megállapították, hogy azon a napon egy ismeretlen férfi jelent meg a szolnoki asszony kertes házánál, ahová papírgyűjtés ürügyén bejutott. Az idegen egy közös ismerősre hivatkozva először 50.000 forint készpénzt kért kölcsön a nénitől, amit meg is kapott. Ezt követően a csaló arra hivatkozással, hogy fotózásra mennek, ékszereket kért kölcsön az anyukája részére, amiket miután megkapott, távozott. A gyanútlan sértettnek csak 2 óra elteltével vált mégis gyanússá az eset, és értesítette a rendőrséget - közölte a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság.
 
A Szolnoki Rendőrkapitányság csalás vétség elkövetésének gyanúja miatt indított nyomozást az ügyben, ami pár nap múlva eredményre vezetett. A helyi körzeti megbízott információi és a beszerzett adatok alapján azonosították a lehetséges elkövetőt. A nyomozók 2019. november 19-én már gyanúsítottként hallgatták ki B. Gábor helyi lakost.
 
A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-Főkapitányság bűnmegelőzési szakemberei kiemelt figyelmet fordítanak az időskorúak felvilágosítására a trükkös tolvajokkal, házalókkal kapcsolatosan, akik az időskorúakat otthonukban, megtévesztéssel, az életkorukból fakadó testi és szellemi állapotukat kihasználva károsítják meg.
 
Fogadják meg tanácsainkat:
 
-Egészséges bizalmatlansággal és óvatossággal fogadják a váratlanul érkező idegeneket!
 
-Ne bízzanak meg ismeretlenben, még akkor sem ha kedvesnek és jómodorúnak tűnik!
 
-Ne engedjenek be idegeneket a házukba, lakásukba, udvarra, bármilyen hivatalos ügyre hivatkoznak is, bármilyen jó üzletet kínálnak, vagy éppen segítséget kérnek!
 
-Otthon ne tartsanak nagy mennyiségű készpénzt, jelentős értékeket!
 
-Otthon tartózkodás esetén is tartsák zárva a lakásajtót és kaput!
 
-Figyeljék meg a kéretlenül látogató idegeneket, ha mód van rá, írják fel gépkocsijuk rendszámát!


Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2020.04.01 (13. szám)
Preszízs magazin 2020. tavasz
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget