Ma 2020. 6. 1, hétfő, Tünde napja van.

Imádod a speciality kávét? Dolgoznál baristaként?

2019.12.02 09:08. - Kovács Janka

Az elmúlt években egyre növekvő népszerűségnek örvend a különleges, specialty kávé. Ennek megfelelően szakképzett, elhivatott baristákra is nagy a kereslet - manapság pedig már egy pár napos, intenzív képzéssel megszerezhetőek az alapok.


 

Bevezetés a kávé világába

Biztos, hogy találkoztál már a csodálatos latte artokkal a tejeskávé tetején, de a specialty kávé témaköre ennél valójában sokkal-sokkal mélyebb. A kávé íze erősen függ a kávénövény fajtájától, a pörkölés módjától és az elkészítési technikától is… végtelen mennyiségű variáció vár ránk! Ha szeretnéd megismerni a kávét, akkor egy barista tanfolyam tökéletes lehetőséget nyújt erre.

 

Hobbi vagy hivatás?

Minden kávérajongó álma, hogy egy teljes napot specialty kávékkal, professzionális kávégépek között tölthessen. A Home barista tanfolyam pontosan erről szól: 1 teljes nap egy modern oktatóteremben, ahol tapasztalt baristák tanítanak meg az alapvető technikákra. Ez pontosan arra elég, hogy az otthoni kávékészítés során tudatosabb lehess, finomabb vagy akár látványosabb kávéitalokat készíthess a vendégeidnek. Egy ilyen Home barista képzés ajándéknak, közös programnak, csapatépítőnek is tökéletes!

Ha viszont úgy érzed, hogy akár minden napodat a kávé készítésének szeretnéd szentelni, akkor az intenzív 4 napos barista képzést érdemes megnézned. Ez már komoly elméleti tudást kínál a kávénövényről, a termőterületekről, szüretekről, a kávépörkölésről, valamint rengeteg gyakorlással töltött órát biztosít.

A Madal Cafe barista tanfolyamán minden tanuló saját, profi eszközöket kap a gyakorláshoz az oktatóteremben, így garantált, hogy a baristatanoncoknak nem kell egymásra várniuk. A barista képzésen a vendéglátásban tapasztalt, gyakorló baristák oktatnak, akik felkészítenek a vendégek kiszolgálására is. A 4. nap végére megismered a kávénövényt, el tudsz készíteni egy jó eszpresszót, ismerni fogod az alapvető latte art mintákat és az italok megfelelő felszolgálásában is gyakorlatot szerzel.

 

 

Baristaként elhelyezkedni

A vidéki nagyvárosokban is egyre gyakrabban keresnek ügyes kezű baristákat, hogy az étterem, kávézó vendégeit minőségi kávéitalokkal kínálhassák. Ezért, ha 4 nap alatt szert teszel a barista oklevélre, utána gyorsan el tudsz helyezkedni a vendéglátásban és tovább csiszolgathatod a tudásodat, technikádat.

A kávé meghódít és rabul ejt, a reggeli italodból hamar a hivatásoddá válhat, ahol minden munkanapodat mosolyogva kezded. Indulj el az úton: nézd meg a Madal Cafe barista tanfolyamait és válassz időpontot!

 Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2020.05.27 (20. szám)
Preszízs magazin 2020. tavasz
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget