Ma 2020. 7. 15, szerda, Henrik napja van.

Alacsony fizetés. Mit tegyek?

2019.12.16 15:28. - Kovács Janka

Aki dolgozik, az pénzt keres, de nem mindegy mennyit. Nem szégyen a munka, de az érte kapott fizetést már annál többen titkolják. Nem is csoda, hiszen interneten és az újságban azt olvashatjuk, hogy az átlag fizetések növekednek, egyre több pénzt viszünk haza és, hogy az ország egyre jobban és szebben teljesít. De mit tegyünk akkor, ha mi ezt a változást nem érezzük a bőrünkön, ha azt látjuk magunkon, hogy az idő telik, de nem haladunk egyről a kettőre és a fizetésünk nem hogy növekszik, de még lehet, csökkentik vagy le is építenek minket. (Hirdetés)


 

A megfelelő munkahely mindenki számára mást jelent, mindenkinek más a fontos, de kijelenthetjük, hogy a tisztességes fizetés mindenki számára egy alap szükséglet, hiszen máskülönben nem tudna miből élni, fenntartani a családját és munkába járni. Mindenkinek más a fizetési igénye és az elképzelései. Ezt az igényt nagyban befolyásolja életkorunk, családi és társadalmi státuszunk, szaktudásunk és a tapasztalataink. De mit tehetünk, ha szakmánkban helyezkedtünk el, mégis a fizetésünk már hosszú ideje nem változott.

Több opció is fennáll. A fizetésemelés elérése érdekében nevelnünk kell a produktivitásunkat, tehát, hogy a cégnek megérje minket nagyobb bérben foglalkoztatni. Ezt tudásunk bővítésével tehetjük meg legegyszerűbben. Egy új nyelv elsajátítása, egy új kompetencia, amiben a cég hiányt szenved. De vállalhatunk plusz munkát is a cégnél. Amennyiben ezek egyike sem áll fen a vállalkozásnál és úgy érezzük a cég, amiben dolgozunk nem a fejlődés irányába halad, úgy a munkahely váltás is egy opció lehet. Az interneten ma már ezt is gyorsan és egyszerűen megtehetjük a SzegedAllas weboldalon, ahol az állásajánlatok között szakképzettségünknek megfelelően képesek vagyunk szűrni és keresni a friss állások között.

A munkahely váltás nem egyszerű dolog, főleg ha a jelenlegi munkahelyünkön már több éve dolgozunk, de ha nem tudunk a céggel megegyezni, akkor a változás lehet a legjobb módja a fizetésünk növelésére.

 Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2020.07.15 (27. szám)
Preszízs magazin 2020. tavasz
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget