Ma 2020. 7. 15, szerda, Henrik napja van.

Hazavigyük a munkahelyi gondjainkat?

2020.01.03 11:38. - Kovács Janka

Minden munkahely stresszes tud lenni a maga szintjén és az itt felgyülemlett idegességünket mindennap hazavisszük magunkkal, a nagy kérdés az, hogy ezzel terheljük párunkat vagy sem. (Hirdetés)Sokakban felmerül a kérdés, hogy mit tegyünk a bennünk felgyülemlett napi stresszel. Meséljünk neki párunknak és zúdítsuk rá érzelmeinket, vagy inkább tartsuk magunka és ne meséljünk neki. Akik mesélnek, róla úgy tartják, az őszinte kapcsolatok jobbak, és erősebbek tudnak lenni, ehhez pedig az kell, hogy ne csak a jót, de a negatív élményeinket is elmeséljük neki. Ezen túl könnyebb, ha valakivel megbeszélhetjük az aznapunkat, elmesélhetjük a legidegesítőbb kollégákat vagy épp a „hülye” főnökünket. Hosszútávon ez magunkra és kapcsolatunkra is negatívan hathat, ha nem beszéljük ki a számunkra zavaró dolgokat. Illetve ha mesélünk a másiknak, akkor véleménye egy újabb nézőpontból világíthatja meg problémákat, amiben lehet, még segítségünkre is lehet.
 

Akik úgy tartják, hogy nem érdemes az ilyen dolgot haza vinni és beszélni erről otthon, azok első sorban nem akarják ezzel terhelni párjukat, nem akarják a munkahelyi problémát még otthon is folytatni, hiszen nem egészséges egésznap egy problémán agyalni. Emellett van, aki úgy gondolja, hogy azért nem mesélik el otthon, mert párjuk is aggódni vagy idegeskedni kezeden rajta, és inkább megkímélik ettől a dologtól. Illetve sokan úgy gondolják, hogy a negativitás hosszútávon káros és még több rossz dolgot vonzz be, ezért portálják nem felvenni a stresszt és az idegeskedést.
 

Ha hosszútávon ez a feszültség bennünk nem csökken és csak egyre csak nő és nő, akkor érdemes lehet elgondolkozni a munkahely váltáson. A BudapestAllas.hu álláskereső lap ebben segíthet nekünk, hiszen szaktudásunknak és elképzelésünknek megfelelően tudunk keresni. Az önéletrajzunk feltöltésével pedig akár azonnal tudunk jelentkezni.
 

Összességében az ember dönthet bárhogy, vagy elmeséli, vagy nem, de a lényeg talán, hogy találjuk meg azt a helyet, ami számunkra a legjobb.

 Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2020.07.15 (27. szám)
Preszízs magazin 2020. tavasz
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget