Ma 2020. 2. 24, hétfő, Mátyás napja van.

Nem találjuk a megfelelő munkát, mit tehetünk?

2020.01.23 12:13. - Kovács Janka

Az álláskeresés egy lassú és időigényes folyamat, ami rendkívül nehéz, főleg ha a legjobb és számunkra a legideálisabb munkát keressük. Rendkívül sok buktatója van, ami miatt egy állásjelentkezés elúszhat. (Hirdetés)


Sokan hatalmas elvárásokkal indulnak neki a keresésének. Magas bérigény, kicsi tanulási hajlandóság, gyenge mobilitás. A mai megváltozott világban sok cég nem csak egy olyan embert keres, aki képes 8 órát a munkahelyén munkával tölteni, hanem aki munkaidő után is hajlandó beáldozni szabadidejét, ha cég érdekei úgy kívánják. Legyen ez egy hétvégi előadás, egy hirtelen jött túlóra vagy egy külföldi, üzleti út is szóba jöhet ilyenkor. A cégek szeretik a minél rugalmasabb munkavállalókat, de persze ez szabályozott keretek között.

Sokak egyik nagy hibájuk, hogy nem szakképzettségüknek megfelelő munkakörben kezdenek el keresni, így csökkentve az esélyüket, hogy bármelyik cég behívja őket interjúra. Fontos, hogy mindig tudásunknak és tapasztalatunknak megfelelő pozícióra pályázzunk.

Hatalmas nagy segítség lehet az álláskeresés során, ha ismerőseinket, családtagjainkat kérdezzük körbe, nem e tudnak ők valamilyen lehetőségről, amit még meg sem hirdettek. Az ismerősön szerzett munka mindig egy könnyedség lehet, hiszen így van egy segítőnk, aki akár beajánlást is tud intézni számunkra.

A mai munkakeresés lényegesen megváltozott. A vállalkozások mostanra online hirdetnek és ott is várják tőlünk, hogy önéletrajzunkat benyújtsuk. Az AllasOrias.hu ebben segít nekünk, hiszen a weboldalon a város a megye és az ország összes állása között kereshetünk, ha érdeklik a friss állások kattintson és akár azonnal jelentkezhetünk a számunkra releváns pozíciókra.

 Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2020.02.19 (7. szám)
Presztízs tél 2019
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget