Ma 2020. 2. 23, , Alfréd napja van.

Rangos szakmai elismerésben részesült a Verseghy Ferenc Könyvtár és az Aba-Novák Agóra Kulturális Központ

2020.01.23 16:26. - Kovács Janka

Január 22-én Fekete Péter kultúráért felelős államtitkár adta át az Uránia Nemzeti Filmszínházban megtartott ünnepségen a két szolnoki intézménynek a rangos elismerést.


A Magyar Kultúra Napja alkalmából a két szolnoki intézmény vezetője is átvehette a kiválóságukat jelképező díjat: Gaczov Katalin, a könyvtár igazgatója és Molnár Lajos Milán, a kulturális központ igazgatója. A könyvtár így öt éven át viselheti a Minősített Könyvtár, míg a kulturális központ három évig a Minősített Közművelődési Intézmény címet.
 
 
Szalay Ferenc, Szolnok polgármestere csütörtökön köszöntötte őket és köszönte meg magaszintű szakmai munkájukat a Városházán. Ahogy a polgármester beszédében elmondta, a könyvtárunk túlmutat eredeti funkcióján és olyan közösségi teret nyújt a látogatói számára, ahol mindenki megtalálhatja a neki szimpatikus foglalkozást, témát. Az épület felújítására is kitért, hiszen ősszel megújultak a belső terek, de még hátra van az udvar burkolása, hogy ott is lehessen programokat tartani. Az Aba-Novák Agóra Kulturális Központtal kapcsolatban pedig kiemelte, azzal, hogy az új épület elkészült, új belvárosa lett Szolnoknak és az ottani programok is széles skálát ölelnek fel a vasútmodell kiállításon át egészen a népzenei programokon túl a különböző fesztiválokig.
A polgármester a város nevében megköszönte a két intézmény munkatársainak a precíz, pontos és kreatív szakmai munkát és gratulált mindannyiójuknak.
 
Mindkét pályázatot igen szigorúan bírált el a szakmai bizottság és a rostán mindkét intézmény könnyedén átment, mondták az igazgatók.


Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2020.02.19 (7. szám)
Presztízs tél 2019
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget