Ma 2020. 7. 15, szerda, Henrik napja van.

Megválasztották az alpolgármestereket Szolnokon

2020.01.30 16:00. - Kovács Janka

Fejér Andort, Győrfi Mihályt és Miskolci Lászlót választotta meg a közgyűlés csütörtökön, de emellett más fontos ügyekben is döntöttek.


Szalay Ferenc, Szolnok polgármestere és az egyik alpolgármester, Fejér Andor sajtótájékoztatón számoltak be a közgyűlésen történt eseményekről. A legfontosabb kérdéssel kezdték beszémolójukat: ahogy ismeretes volt, a Szolnoki Többséggel nem tudott a városvezető zöld ágra vergősni az alpolgármesterek ügyében, erre hatvan napjuk volt. Január 30-án megszületett a döntés, így Fejér Andor foglalkozik majd az általános helyettesítési feladatokkal, de az még nem tisztázódott, hogy a két újonnan megválasztott vezetőhelyettes, Győrfi Mihály és Miskolci László milyen feladatokat fog ellátni. 

 
A polgármester ezzel kapcsolatban elmondta, az új alpolgármesterektől azt kéri, hogy legalább olyan szinten segítsék a várost, ahogy tették ezt elődeik. Emellett kiemelte Fejér Andor tapasztaltságát a munkakör területén és azt, hogy így nagy segítségére lehet majd Győrfi Mihálynak és Miskolci Lászlónak.
 
Fejér Andor megköszönte kinevezését és elmondta, Szalay Ferenc városvezetési kvalitása és tapasztalatának köszönhetően továbbra is megtesz mindent, hogy a város érdekét szolgálja. Az alpolgármester a legutóbbi testületi ülések kapcsán azt látja, az első közgyűlés óta egyre inkább a szakmaisághoz közelítenek: a mai ülésen is volt olyan terv, amit elfogadtak, míg mást nem támogattak - a parkolási díj és a tömegközlekedés árának emelését.
 
A közgyűlésen a Szolnoki Többség javaslatára az 1-es díjzóna óradíját 340-Ft-ról 380Ft-ra emelik. A belvárosban található Árkád és az OTP mögötti parkolót ötös, kiemelt zónává minősítik át, azaz zónás bérlettel nem, csak pénzérmével vagy SMS-sel való parkolással lehet igénybe venni - az itt lakók továbbra is válthatnak ide lakossági bérletet.

A hulladékgazdálkodási rend is átalakul. Korábban 160kg-is lehetett ingyenesen leadni a hulladékot az Újszászi úti telepen, ám ezentúl megszűnik ez az ingyenesség. 2015 óta háromszorosára emelkedett az illegális szemétlerakók száma az ingyenesség mellett, ezért ezt megszüntetve inkább több közterületfelőt alkalmaznak a probléma megszüntetésére és megállítására. 

A tömegközlekedés árát 5%-kal kívánják emelni, de mivel a Szolnoki Többség javaslata mögött Szalay Ferenc szerint nem volt szakmailag megalapozott javaslat, ezért ennek hatását szakértővel fogják megvizsgáltatni. 

Emellett döntés született arról, hogy 100 millió forinttal támogatják a szabadstrand bővítését, klímaváltoztás folyamatát mérséklő stratégia kidolgozásán folyamatosan munkálkodnak, évente 600 fát szeretnének elültetni és a zöldenergia felhasználását továbbra is támogatni fogják. A 23 megyei jogú város mellett Szolnok is csatlakozott Áder János köztársasági elnök kezdeményezéséhez, miszerint 2050-re jelentősen csökkentenie kell a megyeszékhelyeknek a károsanyag-kibocsátását.


Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2020.07.08 (26. szám)
Preszízs magazin 2020. tavasz
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget