Ma 2020. 8. 12, szerda, Klára napja van.

Parkolóház építésével oldaná meg a belvárosi parkolás problémáját a Szolnoki Többség

2020.02.03 19:11. - Kovács Janka

Az igen forgalmas belvárosi I-es, azaz piros parkolási zóna ára 20%-kal fog emelkedni, valamint az itt található Árkádok mögötti parkolót csak lakossági bérlettel lehetne használni, erről csütörtökön döntött a közgyűlés. A döntés okáról Györfi Mihály és Miskolczi László alpolgármesterek tartottak sajtótájékoztatót, ahol részletesen elmagyarázták a kialakult helyzet hátterét. 


A Szolnok Tv riportjában Györfi Mihály elmondta, a szakma további emelést javasol a parkolási díjak tekintetében, és a jelenlegi zsúfoltságot egy parkolóház építése oldhatná meg, ahogy ez más városokban is bevett szokás. 

 
A parkolóház megépítéséhez szükséges forrás megteremtését is eltervezték, erről Miskolczi László beszélt. Kifejtette, az emeléssel az NHSZ bevétele körülbelül 30 millió forinttal fog gyarapodni, amelyből körülbelül 8 millió forint kiadás lesz, így a maradék 20-22 millió forintot lehetne a parkolóház létrejöttébe forgatni. Mindemellett azt tervezik, hogy az állandó lakhellyel rendelkező autótulajdonosoknak ne kelljen majd éves parkolási díjat fizetni. Az épület alján üzlethelyiségeket alakítanának ki, középen állhatnának az autók, míg a legfelső szinten panorámás kávézó nyílhatna. Az épület helyszíneként az Árkád parkolót és a Móra Ferenc út környékét szemelték ki.
 
Az Árkádok mögötti parkolót pedig azért nem használhatják majd a belvárosi, piros zónás bérletet váltott autósok, mert tapasztalat, hogy általában a környékbeli munkahelyek dolgozói állnak ezen a területen egész nap autóikkal, így nem cserélődnek a helyek. Tehát aki itt szeretne parkolni, míg elintézi ügyeit, annak rengeteget kell keresgélnie egy szabad helyért. A további tervekben szerepel, hogy az állandó lakhellyel rendelkező autótulajdonosoknak nem kell majd éves parkolási díjat fizetni. A szakmával egyeztetve még további emelésekre lehet számítani a kiemelt zónákban, viszont a 2-es, a 3-as és 4-es zónákban díjcsökkentést terveznek. 
 
A sajtótájékoztató végén az alpolgármesteri feladatokról is beszéltek. A városfejlesztésért és -gazdálkodásért Fejér Andor, a humán területért Györfi Mihály, míg a városüzemeltetésért Miskolczi László fog felelni. 


Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2020.08.05 (30. szám)
Preszízs magazin 2020. tavasz
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget