Ma 2020. 8. 12, szerda, Klára napja van.

Kisvállalkozásnál vagy multinál dolgozzunk?

2020.02.06 10:20. - Kovács Janka

Álláskereséskor sok mindet figyelembe veszünk. A munka típusát, a munkaidőt, a munkavégzés helyét, a fizetést és hogy hosszútávon milyen előrelépési lehetőségünk van. (Hirdetés)

Hirdetés

 

Jelentkezésünket rendkívül sok dolog befolyásolja. Azonban mindenek előtt érdemes eldönteni, hogy kis vagy nagyvállalkozásnál szeretnénk elhelyezni.

Mindkét cégnél való elhelyezkedésünknek megvan a maga előnye és hátránya. A nagyvállalkozásokat úgy tartják kiszámíthatóbbak mind karrier szempontból, mind pénzügyi és munka szempontjából.

A nagyobb vagy a multinacionális cégek fizetés szempontjából képesek nagyobb fizetést kínálni ezáltal a nagyobb cégek elszívják a magasan képzett munkavállalókat. A nagyobb fizetéssel nagyobb lehetőségek is párosulnak. Karrier szempontjából az ilyen cégek nagyobb előrelépési lehetőséget biztosítanak, és akár nemzetközi ajánlatokat is elnyerhetünk egy cégen belül. Ezek mellett pedig a cafetéria rendszere is nagyobb lehetőséget kínál számunkra.

Ezzel szemben a kisebb vállalkozások szerényebb fizetést és kevesebb cafetéria juttatást kínálnak nekünk, azonban a nagyvállalatokkal ellentétben az ember itt nem egy lesz a tízezer között, képes jobb viszonyba kerülni a kollégákkal vagy akár a főnökkel is. Szorosabb kapcsolatot tudunk kiépíteni, ezáltal a munkahelyi légkör is közvetlenebb és barátságosabb lehet.

Előrelépés szempontjából a nagyobb vállalaton belül több lehetésünk és akár egy egész karrier pálya állhat előttünk, míg ezzel szemben a kisebb vállalkozásoknál nem feltétlen biztosítanak nekünk előrelépési lehetőséget.

Az ember döntsön bárhogy, az a fontos, hogy szakmájában legyen képes elhelyezkedni és szeresse azt, amit csinál. A NyiregyhazaAllas.hu ebben segít nekünk, ha érdeklik a részletek, kattintson.

 Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2020.08.05 (30. szám)
Preszízs magazin 2020. tavasz
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget