Ma 2020. 8. 9, , Emőd napja van.

Így készüljünk interjú előtt

2020.02.13 19:14. - Kovács Janka

Aki volt már álláskereső az tudja jól, hogy ez a folyamat elég lassú és nagyon nehéz. Pályakezdőként talán ez a folyamat még nehezebb, hiszen szakmai tapasztalat hiányába, még nagyobb kihívás elé vagyunk állítva. Azonban ezt is képesek vagyunk orvosolni. Pályázzunk meg minél több lehetőséget, ami szakképzettségünk, tudásunk és tapasztalatunk szerint szóba jöhet. Ezzel képesek vagyunk növelni esélyünket. (Hirdetés)


Egy pozitív visszajelzés esetén ne bízzuk el magunkat, csak mert behívtak interjúra, nem jelenti azt egyből, hogy minket vesznek fel. Sikernek könyvelhető el természetesen, de gondoljunk bele, hogy rajtunk kívül még mások is lehetnek, akiket hasonló módon behívtak.

Fontos, hogy felkészüljünk az interjúra. A várható kérdésekre, arra, hogy hogyan mutatjuk be saját magunkat, a keresztkérdésekre hogyan válaszolunk, a jövőnkről, és a munkához valló hozzáállásunkról.

HA igazán profik szeretnénk lenni, el is próbálhatjuk az állásinterjú szituációját. Igaz ez nem lesz olyan, mint a valós életben, de a kérdésre a válaszok megfogalmazását gyakorolhatjuk.

Ahogy tudjuk, az első benyomás mindig nagyon fontos. Itt a megjelenésre, a köszönésünkre, a kézfogásunkra és a beszédünkre kell gondolni. Fontos, hogy lassan és érthetően beszéljünk. A kézfogásunk legyen gyors és határozott, ne szorítsuk el a másik kezét, és ne legyen túl hosszú sem.

Az állásinterjúkat érdemes komolyan venni. Nem szabad túl hamar elbíznunk magunkat. Állás keresés céljából Salgótarján álláskereső weboldala segíthet nekünk, ahol a város állásai között kereshetünk.

 Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2020.08.05 (30. szám)
Preszízs magazin 2020. tavasz
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget