Ma 2020. 6. 1, hétfő, Tünde napja van.

Óra visszaállítás története

2020.02.26 15:36. - Kovács Janka

A nyári időszámítás idén március 28-én kezdődik, éjjel 2 órakor, és október 31-én áll vissza a téli időszámítás, amikor az órát 3 óráról 2-re állítjuk vissza. Az óraállítás eredete sokak szerint Benjamin Franklinig vezethető vissza, de állítólag ő nem tudta ezt megvalósítani. Először az Egyesült Államokban 1916-ban vezették be az óraállítást, hogy energiát takarítsanak meg ezzel. (Hirdetés)


Óraátállítás 2020 március utolsó hétvégéjén történik. Az óraátállításnak sok előnye és hátránya is van. Elméletileg a nappalok változásának jobb kihasználtsága áll a háttérben, mivel nyáron hamarabb világosodik, télen pedig korábban megy le a nap, és ezt próbálják egyensúlyba hozni azzal az egy óra eltolódással. Azonban sokakban tevődött fel a kérdés, hogy van-e még mindig értelme, hiszen a mai világban már korán sem a naphoz van kötve az életünk, így az energiafogyasztásunk sem.

Ennek ellenére évről évre egyre több ellenérvet hoznak fel az óraállításról, amelyek aláássák az óraátállítás előnyeit, mivel sokan azt mondják, hogy az óraállítás negatív hatással van az emberi testre. Nehéz az átállás, felborítja a megszokott hétköznapokat, nehezebb az alvás, és fáradtabbak az emberek.

Ilyen óraátállításkor ne feledjük karóráinkat is átállítani, hiszen ezek nem mindegyike állítja át magát automatikusan. Azonban találhatunk olyan okos órákat, amik már erre is figyelnek.

 Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2020.05.27 (20. szám)
Preszízs magazin 2020. tavasz
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget