Ma 2020. 10. 28, szerda, Simon napja van.

Újabb intézkedéseket vezettek be Szolnokon az egészségügyi helyzetre való tekintettel és él a zöldszám

2020.03.13 13:55. - Kovács Janka

Szalay Ferenc polgármester, Dr. Sebestyén Ildikó jegyző és Háló Dániel diákpolgármester rendkívüli sajtótájékoztatón számolt be a Szolnokot érintő legújabb intézkedésekről.


A legfrissebb intézkedésekről bővebben ide és ide kattintva olvashat!

 

Péntek reggeltől élő, ingyenesen hívható zöldszámot hozott létre Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata és az SZKTT Egyesített Szociális Intézmény azért, hogy munkatársaik az alapvető élelmiszerek beszerzésében, gyógyszerek felírásában és kiváltásában tudjanak segítséget nyújtani. Szalay Ferenc polgármester kéri, hogy a 80/620-002-es telefonszámot elsősorban az idős, egyedülálló, segítségre szoruló Szolnokon élő lakosok hívják. Aki egyéb esetben szeretne információhoz jutni az egészségügyi helyzetről, az az országosan ingyeneseb hívható 80/277-455, vagy a 80/277-456-os zöldszámot hívja.

Szalay Ferenc polgármester többször felhívta a figyelmet a higiéniás szabályok betartására, a fizikai kontaktusok elkerülésére, az egyszer használatos zsebkendők használatára, a gyakori kézmosásra, az idősekre való fokozott odafigyelésre. Elmondta, az iskolák csütörtökön megkapták a fertőtlenítőszereket és még aznap megkezdődött azok használata is és kiemelte, hogy minden iskolában lennie kell wc papírnak és kézmosószernek – amennyiben segítséget kérnek az iskolák ezek finanszírozására, azt jelezzék. Mindemellett kitért arra is, hogy az polgármesteri hivatal ügyfélszolgálatát most ne személyesen, hanem telefonon, online vagy e-mailben keressék fel kérdéseikkel, ügyintézéssel az ügyfelek.

Ezt kiegészítve Dr. Sebestyén Ildikó jegyző elmondta, hétfőtől korlátozásokat vezetnek be a hivatal ügyfélszolgálatán. Az ügyfélváróban maximum 5 ember tartózkodhat egyidejűleg, a többieknek a szabad levegőn kell várniuk a sorukra. Ő is megkérte az ügyfeleket, hogy vegyék igénybe az online ügyintézés lehetőségét és csak a legszükségesebb esetben keressék fel személyesen a hivatalt. A polgári esküvők megtartásában is változást vezettek be: a ceremóniamesterrel és az ifjú párral együtt maximum 20 fő tartózkodhat a házasságkötő teremben.

A sajtótájékoztatón Háló Dániel diákpolgármester is felszólalt és arra kérte diáktársait, hogy fokozottan tartsák be a higiéniás szabályokat, hiszen az ő korosztályuknál tünetmentesen, vagy csak egy kis köhögéssel, gyengeséggel járhat a betegség és hordozóként könnyedén átadhatják az idősebbeknek. Külön felhívta a figyelmet arra, hogy az idős rokonaik, ismerőseik fokozottan ki vannak téve a fertőzésveszélynek és kérte a diáktársait, hogy mellőzzék a testi kontaktussal járó üdvözléseket, mint a kézfogást vagy a puszilkózást és rendszeresen szellőztessék azokat a zárt helyeket, ahol többen, sokáig tartózkodnak.

 Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2020.10.21 (41. szám)
Presztízs magazin 2020. ősz
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget