Ma 2021. 1. 22, péntek, Vince napja van.

Mivel burkold a stégedet, hogy ne csússz el rajta?

2020.03.24 15:37. - Kovács Janka

Mindannyian egyetérthetünk abban, hogy a vízpart adta lehetőségeket leginkább egy remek stéggel lehet megfelelően kihasználni. Ahány vízpart, annyi elképzelés, annyi ötlet merülhet fel egy stég kivitelezése során. Ha az építését fontolgatja, esetleg a már meglévő felújításra vagy bővítésre szorul, ez a cikk most éppen Önnek szól.

Hirdetés

Hagyományosan a stégeket faanyaggal burkolják, amire a vörösfenyő vagy az akác kiválóan alkalmas. Ha ennél kedvezőbb árú terméket keres, akkor a csúszásmentes rétegelt lemez is kiváló burkolata lehet egy stégnek. Kültéri felhasználásra is alkalmas, nedves környezetben is abszolút helytáll. A tábla egyik oldalon csúszásmentesített, a másik lapja és az élei vízálló védőréteggel vannak bevonva - ajánlja a szolnoki Alföldfa.

A lapok belső szerkezete nyírfa rétegelt lemez, ami kiváló szilárdságot biztosít hosszú távon is. Könnyen megmunkálható, akár egyszerű barkácsgépekkel is. A termékhez szerelési útmutató is tartozik, így a kivitelezés egyszerű lesz és a stégünket biztosan sok évig élvezni tudjuk.

A lemez felszíne fenol alapú védőréteggel van ellátva, ami általában sötétbarna színű. Hátoldalán teljesen sima, a kopóoldalon csúszásmentesített a felület. Ez biztosítja, hogy a termék nedvesség és UV sugárzás hatására sem megy tönkre. Van lehetőség extra kopásálló felületű HEXA lapokat választani, ezek megjelenése esztétikusabb és a kopásállóságuk is magasabb.

A lemezek rögzítése metrikus csavarokkal történik a stég szerkezetéhez. Ez lehet kapupánt csavar vagy serlegcsavar is. A lapok szabása, furatolása után a nyers fa felületeket Remmers bütüvédővel kell kezelni, hogy a vízállóság továbbra is megmaradjon.

A stég burkolása többféle anyaggal is történhet. A csúszásmentes rétegelt lemezek nagy előnye, hogy a telepítése gyors, csak minimális felületkezelést és karbantartást igényel, illetve a rögzítése is egyszerű. A termék rengeteg táblaméretben elérhető az Alföldfa Kft-nél. A vastagsági méret 6,5 mm-től egészen 30 mm-ig terjed. Az országban bárhová elszállítjuk, akár pontos méretre szabva vagy furatolva is.

 Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2021.01.20. (3. szám)
Presztízs magazin 2020. tél
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget