Ma 2020. 6. 4, csütörtök, Bulcsú napja van.

Március 28-tól kijárási korlátozást vezetnek be Magyarországon

2020.03.27 08:24. - Kovács Janka

A korlátozás április 11-ig lesz érvényben.


A szokásos péntek reggeli rádióinterjújában jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök az Operatív Törzs ma reggeli ülése után, hogy március 28-tól április 11-ig kijárási korlátozást vezetnek be. 

 
Ez azt jelenti, hogy az otthonokat csak munkavégzés vagy az alapvető szükségletek ellátása miatt lehet csak elhagyni, azaz az élelmiszerboltok, patikák, piacok és drogériák látogathatók lesznek.
 
 A miniszterelnök beszélt arról is, hogy az egészségügyi sétákat változtlanul meg lehet tenni, de mindenkinek oda kell figyelnie a másfél méteres távolságtartásra. 
 
Ezen kívül az egyik legfontosabb, hogy a 65 év felettiek csak reggel 9 és 12 óra között látogathatják a boltokat és a gyógyszertárakat, hogy ezzel is csökkentsék a fiatalabbakkal való interakciókat.
 
Péntek reggelre 300-ra nőtt a beazonosított koronavírus-fertőzöttek száma és 34-re a gyógyultaké - írja a hivatalos tájékoztató portál, a koronavirus.gov.hu. 
 
A csoportos megbetegedések szakaszában vagyunk, amikor közösségben, személyes érintkezések útján terjed a fertőzés. Magyarországon is már bárhol és bárkiben jelen lehet a vírus. A beazonosított koronavírus-fertőzötteknél jóval nagyobb a tényleges vírushordozók száma, akik fertőzhetnek. A tömeges fertőzés lelassításához nagyon fontos, hogy az idősek, a diákok, a külföldről hazatérők, és aki teheti, az maradjon otthon, továbbá mindenki tartsa be a szabályokat és az ajánlásokat.
 
A hazánkban beazonosított új koronavírus-fertőzöttek száma: 300 fő. Közülük 10 iráni, 2 brit, 1 kazah, 1 vietnámi és 286 magyar állampolgár.

 Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2020.06.03 (21. szám)
Preszízs magazin 2020. tavasz
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget