Ma 2020. 10. 28, szerda, Simon napja van.

Naponta 1500-2000 maszk készül a szolnokiaknak

2020.04.01 16:21. - Kovács Janka

Szalay Ferenc, Szolnok polgármestere legújabb videóüzenetében elmondta, elkezdődött az ingyenes szájmaszkok kiosztása a szolnokiaknak, az egészségügyben dolgozóknak ingyenessé tették a buszközlekedést és az idősotthonokba beköltöznek a gondozók, hogy lehetőség szerint ne kerüljön be kívülről vírus az intézményekbe.


- A mai nappal 24 ember van Szolnokon házi karanténban - kezdte napi videós bejelntkezését Szalay Ferenc polgármester, majd rátért a maszkosztás témájára.

Ezzel kapcsolatban először megköszönte minden igénylő türelmét és megnyugtatta őket, hogy minden igénylő meg fogja kapni. 
- Naponta 1500-2000 maszkot tudunk legyártatni, így mindenki, aki regisztrálni fog a későbbiekben, az megkaphatja az arcvédő maszkot. Négy telefonszám is rendelkezésre áll e célból: 56/503-850, 56/503-860, 56/503-458, 56/503-802. A kollégák telefonon tájékoztatják az igénylőket az átvételről - mondta.
 
Bejelentett egy ma megszületett fontos döntést is. Április 2-től az egészségügyi dolgozók térítésmentesen behetik igénybe a városi tömegközlekedést, ennek igénybe vételére a munkáltató által kiállított igazolást kell felmutatniuk. 
 
A polgármester kiemelte, hogy minden ellenkező híresztelés elleneére működik a szolnoki alapellátás, csupán egy változás történt: 
- Az orvosaink a szakasszisztencia védelme érdkében telefonon kell bejelentkezni a háziorvosnál és ott is kell elmondani, hogy milyen problémáik vannak és az orvos eldönti, hogy ezek után milyen ellátási rendszerbe fogja utalni a beteget - mondta, majd kihangsúlyozta, hogy jelenleg a legfontosabb szakma nem más, mint az orvosi, hiszen rájuk és az egészségügyi dolgozókra kell a legjobban vigyázni. 
 
További változás, hogy az egyesített szociális intézményben a dolgozok és az ápolók az intézményen belül maradnak, hogy véletlenül se hordják be kívülről a fertőzést. 
- Nagyon nagy köszönet a dolgozóknak, hogy bevállalták, így fogják végezni a munkájukat. 
 
Végül megköszönte a Szolnokon élőknek az egymásra való odafigyelést és a szabályok betartását. 
- A jelszó viszont továbbra is az, hogy maradj és maradjanak otthon és ha segítség kell, hívják az ingyenes zöld számokat! - zárta szavait.Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2020.10.21 (41. szám)
Presztízs magazin 2020. ősz
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget