Ma 2020. 10. 29, csütörtök, Nárcisz napja van.

Nem ölte meg áldozatát, mert senki nem segített neki a holttest elszállításában

2020.04.16 10:33. - Kovács Janka

A középkorú büntetlen eléletű férfi részletesen kitervelte a gyilkosságot, de mivel sem jogosítványa, sem autója nem volt, ezért két ismerősét kérdezte meg, segítenének-e neki, akik nemet mondtak a kérésre.


A Szolnoki Törvényszék 2020. április 8-án emberölés előkészületének bűntette miatt 2 év, végrehajtásában 5 évi próbaidőre felfüggesztett börtönre ítélt egy büntetlen előéletű középkorú férfit, aki 2020. márciusában elhatározta, hogy pénzéért megöli az egyik ismerősét.

Részletes tervet szőtt a gyilkosság végrehajtására, de sem jogosítványa, sem autója nem volt, ezért segítőre volt szüksége a leendő holttest elszállításában. Két személyt is beavatott, de egyikük sem vállalta, hogy segédkezik, így a tragédia végül elmaradt.  

A férfival szemben 2020. április 6-án emelt vádat a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség, két nappal később, április 8-án pedig már bíróság elé is állították.

A Szolnoki Törvényszék a járványhelyzetre tekintettel távmeghallgatás útján, a tárgyalótermi egészségügyi protokoll megtartásával tartott tárgyalást az ügyben. A vádlott a rendőrségi fogdán, míg a bíró, az ügyész és a vádlott védője a tárgyalóteremben, egymástól legalább 2 méter távolságra tartózkodtak. A két helyiség közötti videokapcsolatot a legmodernebb audiovizuális technikai eszközök biztosították.

A tárgyalás végén a bíróság ítéletet hozott, amit a vádlott és védője tudomásul vettek, az ügyész azonban súlyosításért fellebbezett, így az ügy másodfokon, a Szegedi Ítélőtáblán folytatódik - közölte a Szolnoki Törvényszék Sajtóosztálya.

 Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2020.10.28 (42. szám)
Presztízs magazin 2020. ősz
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget