Ma 2020. 10. 28, szerda, Simon napja van.

Koronavírus-gyanúval került kórházba, ahol dühöngeni kezdett - letartóztatták

2020.04.22 15:17. - Kovács Janka

Egy börtönből frissen szabadult nagykörűi férfi hazatérve értesítette a mentőszolgálatot, hogy koronavírus tüneteit észleli magán. Beszállították a kórházba, ahol megütötte az egyik beteghordót, valamint trágár módon szidalmazta a magyar egészségügyet.


Az indítvány szerint a férfi 2020. április 19-én szabadult egy korábbi , pénzbüntetést átváltoztató szabadságvesztéséből. Otthonába érve, értesítette a mentőszolgálatot, hogy a koronavírus tüneteit észleli magán, ezért őt beszállították a Szolnokra, a kórházba - közölte  a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség sajtószóvivője.
 
A férfi a kórházban agresszíven viselkedett, szidta az egészségügyet és trágár szavakkal illette a kórház dolgozóit. A vizsgálatok egy részének elvégzése utána férfi úgy döntött, hogy nem várja meg a végét és távozik az épületből. Zárójelentés hiányában azonban a biztonsági őr nem engedte ki és visszakísérte a vizsgálatok helyszínére, ahol ismét agresszív magatartást tanúsított, ezért az egyik beteghordó figyelmeztette, hogy fejezze be és várjon türelemmel. A gyanúsított ekkor a beteghordó felé lépett és megpróbálta őt ököllel megütni, akinek sikerült az ütés elől kitérni. A sértett ezután lefogta a  hőbörgő elkövetőt, amíg a biztonsági szolgálat meg nem érkezett.
 
 
A beteghordó, mint egészségügyi dolgozó közfeladatot ellátó személynek minősül, ezért a gyanúsítottat a nyomozó hatóság közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt hallgatta ki gyanúsítottkén és vette őrizetbe. Az ügyészi indítvány szerint a gyanúsított esetében fennáll a bűnismétlés veszélye, hiszen többszörösen büntetett előéletű, jelen cselekményét is felfüggesztett szabadságvesztés hatálya alatt követte le. A gyanúsítottal szemben a szökés, elrejtőzés veszélye is megállapítható. Az 1-5 évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető bűncselekményt kihirdetett vészhelyzet idején, a vírushelyzet felszámolásán dolgozó és ezért fokozott büntetőjogi védelmet érdemlő dolgozó sérelmére valósította meg, erre tekintettel szükséges vele szemben a legsúlyosabb kényszerintézkedés kiszabása.
A bíróság 2020. április 22-én letartóztatta a férfit.
 
Képünk illusztráció!


Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2020.10.28 (42. szám)
Presztízs magazin 2020. ősz
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget