Ma 2020. 9. 28, hétfő, Vencel napja van.

Törökszentmiklós is felvette a kesztyűt a koronavírus-járvánnyal szemben

2020.04.29 11:54. - Kovács Janka

Elkülönített légúti betegellátó rendelőt hoztak létre a városban, önkéntesek segítenek a maszkok varrásában és segítenek is az otthon maradó időseknek.

Hirdetés

 

Elkülönített légúti betegellátó rendelőt alakítottak ki

A koronavírus járvány miatt jogszabályban került elrendelésre, hogy valamennyi járási székhelyen ki kell alakítani egy elkülönített akut légúti betegellátó rendelőt, amely a járás valamennyi településéről érkező betegeket ellátja. A rendelő az EGYMI Védőnői Szolgálatának területén került kialakításra. A rendelőben a beteg és az orvos nem érintkezhet egymással, azért a vizsgáló és a betegváró közötti átjárást sem lehet biztosítani. A vizsgálat egy speciális plexifalon keresztül történik, amelyen keresztül az orvos látja a beteget illetve a falon kialakított nyílásokon keresztül lehetősége van megfelelő védőfelszerelésben a vizsgálatra is.

 

Közösségi összefogás valósul meg a járvány megfékezésére

Törökszentmiklós népességének 14%- a 70 éven felüli. Aki közülük vállalta, hogy nem hagyja el az otthonát a veszélyhelyzet megszűnéséig, számíthat a polgármester segítségére. A feladat ellátásba a szociális intézmény és a városi óvodai intézmény dolgozói kerültek bevonásra. A városvezető meghirdette az önkéntesek toborzását, amely sikerrel járt. 29 fő segítő jelentkezett, akik a bevásárlásban, gyógyszerkiváltásban, postai csekk befizetésében segítenek. Mindenkit igazolvánnyal, szájmaszkkal, védőkesztyűvel, szigorú számadású készpénz átvételt igazoló nyugtatömbökkel látott el a hivatal. Ez utóbbi az idős emberektől a vásárláshoz szükséges pénz átvétele és a visszajáró összeg adminisztrálására szolgál. A külterületi városrészeken a mezőőrök látják el ezt a feladatot. 210 fő igényli a segítségnyújtásnak ezt a formáját Törökszentmiklóson.

 

Önkéntesek segítenek a szájmaszkok varrásában

Az Önkormányzat felajánlásokból több száz mosható szájmaszkot kapott, amelyeket a lakosság számára kíván eljuttatni a város polgármestere. Egyúttal önkéntes varrókat is keresett az Önkormányzat által biztosított anyagokból történő további maszkok varrásához. Példa értékű az a segítség, amelyről tanúbizonyságot tettek a városban élő emberek. Az összefogás eredményeként több ezer fertőtleníthető szájmaszk kerül kiosztásra a város lakosainak egy kis használati útmutatóval, mely végén ez áll: „Használja felelősséggel ezt a terméket, amely közösségi összefogásból jött létre! Vigyázzunk egymásra! Jó egészséget!”

 Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2020.09.23. (37.szám)
Presztízs magazin 2020. nyár
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget