Ma 2020. 6. 5, péntek, Fatime napja van.

Törökszentmiklós is felvette a kesztyűt a koronavírus-járvánnyal szemben

2020.04.29 11:54. - Kovács Janka

Elkülönített légúti betegellátó rendelőt hoztak létre a városban, önkéntesek segítenek a maszkok varrásában és segítenek is az otthon maradó időseknek.

Hirdetés

 

Elkülönített légúti betegellátó rendelőt alakítottak ki

A koronavírus járvány miatt jogszabályban került elrendelésre, hogy valamennyi járási székhelyen ki kell alakítani egy elkülönített akut légúti betegellátó rendelőt, amely a járás valamennyi településéről érkező betegeket ellátja. A rendelő az EGYMI Védőnői Szolgálatának területén került kialakításra. A rendelőben a beteg és az orvos nem érintkezhet egymással, azért a vizsgáló és a betegváró közötti átjárást sem lehet biztosítani. A vizsgálat egy speciális plexifalon keresztül történik, amelyen keresztül az orvos látja a beteget illetve a falon kialakított nyílásokon keresztül lehetősége van megfelelő védőfelszerelésben a vizsgálatra is.

 

Közösségi összefogás valósul meg a járvány megfékezésére

Törökszentmiklós népességének 14%- a 70 éven felüli. Aki közülük vállalta, hogy nem hagyja el az otthonát a veszélyhelyzet megszűnéséig, számíthat a polgármester segítségére. A feladat ellátásba a szociális intézmény és a városi óvodai intézmény dolgozói kerültek bevonásra. A városvezető meghirdette az önkéntesek toborzását, amely sikerrel járt. 29 fő segítő jelentkezett, akik a bevásárlásban, gyógyszerkiváltásban, postai csekk befizetésében segítenek. Mindenkit igazolvánnyal, szájmaszkkal, védőkesztyűvel, szigorú számadású készpénz átvételt igazoló nyugtatömbökkel látott el a hivatal. Ez utóbbi az idős emberektől a vásárláshoz szükséges pénz átvétele és a visszajáró összeg adminisztrálására szolgál. A külterületi városrészeken a mezőőrök látják el ezt a feladatot. 210 fő igényli a segítségnyújtásnak ezt a formáját Törökszentmiklóson.

 

Önkéntesek segítenek a szájmaszkok varrásában

Az Önkormányzat felajánlásokból több száz mosható szájmaszkot kapott, amelyeket a lakosság számára kíván eljuttatni a város polgármestere. Egyúttal önkéntes varrókat is keresett az Önkormányzat által biztosított anyagokból történő további maszkok varrásához. Példa értékű az a segítség, amelyről tanúbizonyságot tettek a városban élő emberek. Az összefogás eredményeként több ezer fertőtleníthető szájmaszk kerül kiosztásra a város lakosainak egy kis használati útmutatóval, mely végén ez áll: „Használja felelősséggel ezt a terméket, amely közösségi összefogásból jött létre! Vigyázzunk egymásra! Jó egészséget!”

 Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2020.06.03 (21. szám)
Preszízs magazin 2020. tavasz
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget