Ma 2020. 6. 6, szombat, Norbert napja van.

Otthon, a kertben – így telhet az idő

2020.04.30 11:44. - Kovács Janka

Jelenleg a legtöbben a szokásosnál több időt töltenek otthon, hazaköltözött az iskola, és sok esetben a munkahely is. Ilyenkor különösen fontos, hogy kellemes pihenéssel töltődhessünk fel, az pedig abszolút főnyeremény, ha van lehetőségünk ezt a saját kertünkben megtenni! Éppen ezért ezúttal ahhoz hozunk néhány ötletet, hogy milyen programokkal érdemes nekilátni a kikapcsolódásnak! (Hirdetés)


 

Kisebb terasz vagy nagyobb kert esetén is finom falatokat készíthetünk egy kerti grill készlet segítségével – szerencsére ezek már olyan sokféle verzióban kaphatók, hogy nem okozhat gondot a megfelelő darab kiválasztása. A méret és a kapacitás mellett nem árt odafigyelni a működési elvre sem, hiszen a rácson sistergő húsok illata általában senkit nem zavar, de a keletkező füst már okozhat problémákat a jószomszédi viszonyban. Éppen ezért érdemes ezt is figyelembe venni, és egy belvárosi lakás teraszára inkább olyan szettet beszerezni, amivel elkerülhető ez a probléma.

Családi munkamegosztás

Maga a sütögetés legyen inkább a felnőttek dolga, míg a család kisebb tagjai segédkezhetnek az előkészítésben. A fűszerezés, a különféle szószok összekeverése a gyerekek számára is szórakoztató és kreatív program lehet, ráadásul komoly büszkeséggel töltheti el őket, ha ők is hozzájárulhatnak ahhoz, hogy jóízű falatozással teljen az este.

Természetesen az, hogy mennyire lehet bevonni a lurkókat a főzésbe, sok mindenen múlik, többek között az ő érdeklődésükön és a konyha méretén is – ha bármilyen tényező akadályozza azt, hogy főzéssel kapcsolatos teendőket bízzunk rájuk, akkor érdemes elgondolkodni azon, hogy milyen egyéb módon köthetik le magukat addig, amíg elkészül az étel. Itt természetesen lehetnek nézeteltérések, hiszen nagyon sokan folyamatosan a telefonok kijelzőjén lógnának, míg a szüleik jobban örülnének, ha más módon foglalnák le magukat.

Az okostelefonokat nem kell feltétlenül kizárni– a mindennapok részét képezik, és sok esetben valóban hasznos segítséget jelentenek. A feladat ezzel kapcsolatban inkább az, hogy megtanítsuk a gyerekeket (és néha bizony saját magunkat is), hogy milyen sok más lehetőség is van a szórakozásra, a különféle kártyajátékoktól kezdve az ugróiskolán át a kertben is felállítható mini sportpályákig. Ezeket persze nem csak az ifjoncok használhatják ki – a felnőttekben szunnyadó gyermek is nyugodtan beszállhat a mókázásba, amikor épp nem a sütögetéssel foglalatoskodik.

A kényelem sokat hozzátesz a közös programokhoz

Akár kerti grillen készül az étel, akár bent a konyhában, a kellemes tavaszi és nyári napokon érdemes lehet a szabadban elfogyasztani az aktuális menüt, de épp így sokat dob egy kártyapartin is, ha a friss levegőn küzdhet meg egymással a család apraja-nagyja. Ha nem bíznánk a véletlenre a kinti kényelmet, akkor érdemes átböngészni a Tchibo webáruház kerti bútor kínálatát, amiben az apró városi teraszoktól kezdve a legnagyobb kertekbe is ideális összeállításokig találunk olyan darabokat, amelyeknél a praktikum mellett a kényelem is kiemelt szempont.

Így mind az étkezések, mind az utolsó tortaszeletért folytatott küzdelmek között maximálisan kiélvezhetjük a friss levegőn töltött pillanatokat. Ha pedig a finom falatok és a különféle játékok mellett egy jó filmet is megnéznénk, akkor ehhez is ajánlunk néhány olyan alkotást, amik tökéletesen megfelelnek arra, hogy ebéd vagy vacsora után feldobjuk vele a hangulatot!

DVD helyett streaming

Hol vannak már azok az idők, amikor családi program volt az esti filmezés egy DVD-lejátszóval… Manapság a lehetőségek széles tárháza van néhány gombnyomásnyira, a bőség zavara pedig sok esetben megnehezíti a választást.

Gyerekekkel természetesen több szempont is felmerül a korhatárbesorolás mellett, hiszen amíg nem tudnak magabiztosan, gyorsan olvasni, addig mindenképpen szinkronizált filmet érdemes választani, ha a cél a színtiszta szórakozás, és nem a nyelvtanulás segítése. A különféle Disney mesék között érdemes lehet keresgélni: a nagysikerű Némó nyomában vagy Jégvarázs szórakoztató lehet kicsik és nagyon számára is.

Ha megoldható a kinti mozizás, akkor valóban igazán csodálatos családi programmal lehet feldobni a napot, de akkor sem lehet ok a panaszra, ha ezt odabent tehetjük csak meg. Ilyenkor a közös filmezés után, lefekvés előtt adhatunk még egy kis időt magunknak, hogy a kinti kényelemben elmerülve megcsodáljuk az esti fényeket, és így valóban tökéletesen zárjuk a napot!

 Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2020.06.03 (21. szám)
Preszízs magazin 2020. tavasz
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget