Ma 2020. 6. 6, szombat, Norbert napja van.

Rágógumi és katarzis Kecskeméten

2020.04.30 11:31. - Kovács Janka

A színház egyszerre kínál teret a szónak, a hangnak, a mimikának, a mozgásnak, a képzőművészetnek és a szépírásnak. Nem szabad tehát csodálkozni azon, hogy a színházi emberek között dalszerzőket, festőket, írókat és még számos más kreatív hivatás képviselőit is megtalálhatjuk. (Hirdetés)


Egyetlen előadás is sokkal-sokkal többről szól, mint azt a laikusok első pillanatban gondolnák. A PEOPLE TEAM színházkurzusának vezetői pontosan tudják ezt, ezért a nyári táborukba nemcsak tökéletes 13-17 éves Rómeó- és Júlia-jelölteket várnak, hanem bárkit, aki az alkotást és az értékteremtő önkifejezést fontosnak tartja, illetve lelkesen-nyitottan érdeklődik a művészetek iránt.

Dramaturgia

Szöveg nélkül nincs dráma. Egy jó drámához pedig olyan dramaturg kell, aki tökéletesen bánik a szavakkal és a helyzetekkel, ám ez nem feltétlenül alapvetés: a PT színházcsinálói tisztában vannak a szükséges változtatások hatalmával, amelyek akár az utolsó utáni pillanatban is helyet követelhetnek maguknak. A szövegkönyvnek ugyan szüksége van tapasztalt tollforgatóra, ám mindenekelőtt a résztvevők közös munkájára és végtelen ötletelésre. Alkossatok valami egészen mást, mint eddig bárki – a társaiddal együtt!

Mozgás

Mozgás nélkül nincs akció. Egy ügyesen megrendezett szórakoztató darabban a zene, illetve az arra begyakorolt tánc központi szerepet játszhat, ám az ennél sokkal egyszerűbb mozdulatsorok is rendkívüli hatással lehetnek a nézőkre. Gondoljunk csak bele abba a különbségbe, amit akkor tapasztalnánk, amikor Scarlett Johanssont és Timothée Chalamet-t, aztán meg a segédrendezőt és a világosítót látnánk átmenni a színpad egyik oldaláról a másikra. Nem ugyanaz, pedig mindegyiküknek köze van a színházhoz. A test és a tér szavak nélkül is beszél. Találjátok meg együtt a legütősebb üzenetet a legkifejezőbb mozdulatokkal!

Színészet

Színész nélkül nincs előadás. Némelyek a puszta jelenlétükkel képesek beszippantani a nézőtéren ülő összes embert, akik elkerekedett szemmel és feszült figyelemmel kísérik minden rezdülésüket. Hogy hogyan lehet eljutni idáig, azt meg sem próbáljuk összefoglalni, ám az, amit a sokat ígérő a kezdésről gondolunk, adja magát, és bizonyos értelemben rendkívül egyszerű.

„Megismerkedünk, kiderítjük, miben hasonlítunk és miben különbözünk. Így találjuk majd meg az ügyünket. A titkos rezgést, ami csak bennünk közös. Elkezdünk hinni benne, hogy létrehozhatunk valami elképesztőt. És ha hiszünk valamiben, az már tulajdonképpen létre is jött” – vallják Ujvári Bors, Tóth Balázs, Kádár Kinga és Pásztor Dániel, a Színház- és Filmművészeti Egyetem másodéves színművész szakos hallgatói, akik kéthetes intenzív alkotómunkára hívnak benneteket Kecskemétre. Ez, mi tagadás, elég jó indulásnak tűnik.

A színjátszótábor a közösen létrehozott darab bemutatásával és több előadással zárul, a „vizsgabizottság” pedig a táborozókból álló, tátott szájú nagyérdemű lesz. S érkezzenek bár néhányan rágóval a szájukban – lévén nyár és vakáció –, mielőtt felmegy a függöny, ha jók vagytok, vélhetően anélkül távoznak majd.

Légy része egy egyedülálló, megismételhetetlen produkciónak! Mert hatni akarunk, nem igaz?

Szilágyi Sára

 Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2020.06.03 (21. szám)
Preszízs magazin 2020. tavasz
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget