Ma 2020. 9. 28, hétfő, Vencel napja van.

Épül a szabadidőpark az egykori Tüdőkórház területén, így néz ki jelenleg - FOTÓKKAL

2020.05.07 12:30. - Kovács Janka

Ha minden a terv szerint halad, akkor várhatóan idén ősszel már Szolnok legújabb és egyik legszebb parkjában sétálhatunk. A park kialakítása hamarosan megkezdődik. A cél az értékes növényállomány megtartása, emellett pedig 40 új fát is ültetnek.


 

A Városmajút útról és a Zagyva gátjáról jól látszik az egykori tüdőkórház parkjának folyamatos felújítása. Az 1936-ban épült kórházat 2017-ben kedzték el lebontani és a terület szépítésén azóta is dolgoznak. Ahogy Szalay Ferenc polgármester elmondta, bármennyire is sajnálták a szolnokiak, de az épületet nem lehetett megtartani, hiszen környezetszennyező és az egészségre ártalmas anyagok felhasználásával készült. 

 

- Az itt élők és a nap mint nap erre járók testközelből láthatják, hogyan fejlődik a városrész. A hídfelújítást most a körforgalom és egy új út kialakítása követi, a tüdőkórház egykori helyén pedig 19 telket alakítottak ki, amelyen családi házak épülnek. A telkek mellett pedig az ősfás rész megtartásával egy zárt, jól felszerelt park kerül kialakításra - mondta a polgármester, majd a telkek kiosztásával kapcsolatban kiemelte, hogy bárki számára elérhető, zárt rendszeren keresztül lehetett anonim módon licitálni a telkekre, amelyeket olyan emberek vásároltak meg, akik szerettek volna itt építkezni. 
 
 
Az elmúlt években igen gondozatlan volt a park, amelyben rengeteg cserje nőtt ki magról, ezért a területet ettől megtisztították és meghagyták az évtizede ott lévő fákat, amelyek állapotát szakember ellenőrizte.
 
 
- Nem szeretnénk egy fát sem kivágni itt, de a beteg és balesetveszélyeseket muszáj eltávolítani a területről - mondta az NHSZ igazgatója, Lits László, majd hozzá tette - A park értékes növényállományának a megtartása a cél és még további 40 fát szeretnénk ültetni a területen, hogy fiatalítsuk az állományt - mondta.
 
 
A város legújabb parkja az alábbi lehetőségeket fogja nyújtani a kilátogatók számára:
- fogadóépület épül, a park zárt lesz és parkolót is alakítanak ki
- kb. 250 méter hosszú útszakaszt fognak építeni
- futókö létesül
- 40db kandeláber, 8db járófelületbe süllyesztett lámpatest segíti a tájékozódást a sötétben
- 40 db új fát telepítenek
- 20 db kerékpártámaszt, 30 db támlás padot, 20 db utcai hulladékgyűjtőt helyeznek ki
- tematikus játszótér várja a kicsiket
- fitness pontot alakítanak ki
- félautomata süllyedő energiatorony is létesül
 
 


Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2020.09.23. (37.szám)
Presztízs magazin 2020. nyár
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget