Ma 2020. 9. 28, hétfő, Vencel napja van.

Galló György: engedje el Szolnok a helyi iparűzési adókat a mikro és kisvállalkozások számára!

2020.05.07 16:27. - Kovács Janka

Galló György, a Szolnoki Többség frakciószövetség önkormányzati képviselője mai sajtótájékoztatóján azt nyilatkozta, a polgármesternek el kellene engednie a mikro és kisvállalkozások helyi iparűzési adóját. Fejér Andor alpolágrmester úgy reagált, hogy erre nincs ilyen jogszabályi lehetőség, valamint így az önkormányzat az 1100 dolgozójának se tudna bért fizetni.


Galló György mai sajtótájékoztatóján elmondta, a koronavírus-járvány miatt kialakult gazdasági helyzetben mikro és kisvállalkozók tucatjai mennek tönkre, hiszen nincs elegendő tartalékuk, hogy túléljenek több hónap bezárást. Őket szeretné segíteni a Szolnoki Többség azzal, hogy kezdeményezi a polgármesternél, hogy jogkörénél fogva engedje el a helyi iparűzési adókat ezeknek a vállalkozásoknak, hiszen így egy vagy több munkavállaló bérét meg tudnák takarítani.

 
Fejér Andor alpolgármester reagált ere a felvetésre. Azt mondta, nincs ilyen jogszabályi lehetőség és szerinte ez felelőtlen politikai megnyilvánulás volt. A 3,5 milliárd forint alatti bevétellel rendelkező cégek esetében ez Szolnok iparűzési adóbevételének több mint 40%-os kiesést jelentene, valamint az önkormányzat által foglalkoztatott 1100 dolgozó bérét nem tudnák kifizetni. Azzal összegezte reakvióját, hogy szerinte ez felelőtlen és felkészületlen véleménynyilvánítás volt.


Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2020.09.23. (37.szám)
Presztízs magazin 2020. nyár
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget