Ma 2020. 9. 29, kedd, Mihály napja van.

A Hild téren is végezték az országos koronavírus-szűrővizsgálatot

2020.05.14 13:37. - Kovács Janka

Csütörtökön reggel tíztől várják azokat, akiket telefonon vagy levélben értesítettek arról, hogy részt kellene venniük az országos szűrésben. 


A Szegedi Tudományegyetem munkatársai védőruházatba öltözve várják a vizsgálatra azokat, akiket a KSH kiválasztott mintavételre. A minták 16,4%-át a szegedi egyetem gyűjti be Jász-Nagykun-Szolnok, Békés, Csongrád és Bács-Kiskun megyékből. A kiválasztottak vizsgálatát két alkalommal fogják elvégezni legalább egy hónap különbséggel. Az egyetem munkatársai vért vesznek, valamint az orr és a garat váladékából mintát. Az előbbi az ellenanyag elemzéséhez, míg az utóbbi a PCR vizsgálathoz elengedhetetlen. 

 

 
A csütörtöki sajtótájékoztatón Szalay Ferenc polágrmester és Dr. Bene Ildikó, a megyei kórház igazgatóasszonya is elmondta, hogy a város és megye lakossága is fegyelmezetten állt a helyzethez, aminek köszönhetően a megyei fertőzöttség az országos átlaghoz képest alacsonyabb volt.
 
Dr. Fendler Judit, a Szegedi Tudományegyetem kancellárja kihangsúlyozta, a szűrésben résztvevőknek komoly a felelőssége, hiszen rajtuk is múlik, hogy a gazdaság újrainduhasson, valamint azért is fontos megjelenniük, mert így pontosabb képet kaphatunk arról, hol tart a vírus.
 
Professzor dr. Lengyel Csaba, a Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ elnöke kiemelte, hogy a szűrés nemzeti ügy és az elindított országos szűrőprogram világviszonylatban is jelentős.
 


Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2020.09.23. (37.szám)
Presztízs magazin 2020. ősz
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget