Ma 2020. 9. 28, hétfő, Vencel napja van.

Példaértékű volt a szolnoki szociális intézmények összefogása a koronavírus-járvány ideje alatt

2020.05.21 15:05. - Kovács Janka

Hercegh Anita, Áder János köztársasági elnök felesége csütörtökön Soltész Miklóssal, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkárával Szolnokon járt. Megtekintették a felújítás alatt álló és felújított templomokat, valamint megköszönték a szociális intézmények dolgozóinak áldozatos munkáját, amit a járvány ideje óta végeznek, de nem jöttek üres kézzel: szájmaszkot, mosogatógélt, fertőtlenítőszert és kézfertőtlenítőt is hoztak.


Hercegh Anita a Szolnoki Kistérség Többcélú Társulása Egyesített Szociális Intézményben tartott sajtótájékoztatón megköszönte a dolgozók áldozatos munkáját, hiszen ők a járvány ideje alatt két hetes váltásban dolgoztak: két hétig csak az intézményben voltak, majd két hétig otthon, ezzel is védték a bentlakók egészségét. 

 
Töbek közt ennek és az összefogásnak volt köszönhető, hogy lapos volt a járványgörbe. Dr. Kállai Mária országgyűlési képviselő kiemelte az önkéntesek munkáját, akik szájmaszkokat készítő varróműhelyeket alakítottak vagy például arcvédő pajzsokat gyártottak. Szerinte az önkéntesek és mindenki, aki valamivel segítette embertársait, az most roppant büszke lehet magára. Emellett kiemelte a 24 órás műszakban dolgozó gondozók munkáját, akik emberfeletti munkát végeztek.
 
 
Soltász Miklós államtitkár szerint hazánkban fantasztikus munkát végeztek az intézmények vezetői a mögöttünk álló időszakban. Ahogy mondta, Szolnok jelesre vizsgázott a koronavírus elleni közdelemben, majd felhívta a figyelmet, hogy a járvány még nem ért véget és továbbra is hatalmas a felelősség mindenkin azért, hogy ne jöjjön vissza a betegség. Herczeg Anitával már több településen is jártak és mindenütt példaértékű összefogást tapasztaltak. Azzal zárta szavait: most mutatkozott meg, hogy a nemzetünk összefogása a bajban elképesztő erőket tud mozgósítani.
 
Szalay Ferenc, Szolnok polgármestere elmondta, hogy a korábbi évtizedekben már megmutatkozott, hogy a városban élők mennyire összetartamak a baj esetén, ilyen volt például a 2000-es nagy árvíz, vagy a cianidszennyezés során is. A polgármester szerint a mostani helyzetben rendkívül fegyelmezettek voltak az emberek, ami a kormányzati kommunikációnak és intézkedéseknek is volt köszönhető. Kiemelte, hogy a járvány még nem ért véget, hiszen továbbra is viselni kell a maszkokat, fontos az alapos kézmosás és a társadalmi távolságtartás is. A Vízpart körúti otthonban tartott sajtótájékoztatón elmondta, itt igen alacsony a fluktuáció, ami azt jelenti, hogy az itt élő idősek jó egészségnek örvendenek és az itt élők is mind arról számolnak be, hogy szeretnek itt élni. Szalay Ferenc is megköszönte az otthonokban és az önkormányzatnál, valamint az önkormányzat cégeinél dolgozók munkáját. Végül kiemelte: "Amit ez az ország lerakott az asztalra, az az egész világ előtt példa lehet, hiszen fegyelmezettek voltak az emberek, a kormányzat pedig előrelátó, ennek köszönhetően lapos volt a járványgörbe. 


Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2020.09.23. (37.szám)
Presztízs magazin 2020. nyár
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget