Ma 2020. 8. 15, szombat, Mária napja van.

Idén nincs strandolási lehetőség Szolnokon, Györfi Mihály alternatív lehetőségeket javasol

2020.07.01 16:48. - Kovács Janka

Györfi Mihály, a szolnoki MSZP városi elnöke sajtótájékoztatón beszélt arról, hogy idén nyáron nem tudjék hol lehűteni magukat a Szolnokon élők, hiszen egy strandunk sem üzemel.


 

- Bagdi Sándorné annak idején azt ígérte, hogy 2019 szeptemberére elkészül a MÁV strand felújítása és később a polgármester úr is elmondta, hogy maga a strand már elkészült, de a körülötte lévő infrastruktúra még nem, így érthető okokból nem nyitják meg a látogatók előtt. A tavaly megnyitott tiszai szabadstrandot jelenleg a magas vízállás miatt nem lehet használni, így nem maradt más lehetőség, mint a Holt-Tisza, ahol pedig hivatalosan nem is lehet megmártózni - mondta Györfi Mihály. Több lakossági kérés is futott már be hozzá azzal kapcsolatban, hogy a Holt-Tiszában való fürdőzés megkönnyítése érdekében, amíg nem lehet a szabadstrandot használni, helyezzenek ki lépcsőket a könnyebb ki és bejutás érdekében, ne a stégről kelljen bemászni. 

 
- Attól még, hogy egymást hergeljük, nem épül meg hamarabb egyetlen strand sem és a Szolnoki Többség önkormányzati képviselői a városvezetéssel együtt már dolgoznak azon, hogy minél hamarabb megnyithasson a MÁV strand. Amíg ez nem történik meg, úgy gondolom, lehetőséget kell biztosítani a szolnokiaknak arra, eljuthassanak más városokban lévő fürdőkbe. Ehhez javaslom, hogy vizsgáljuk meg, belefér-e a város költségvetésébe egy 10 és 20 millió forint közötti kiadás, amit arra fordíthatnánk, hogy a hátrányos helyzetű családokat és az időseket eljuttathassuk a távolabbi strandokra. 
 
Emellett javasolta, hogy miután megnyit majd a MÁV strand, a lakosságot kárpótolják azzal, hogy féláron mehessenek be. 
 
 


Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2020.08.12. 31.szám
Preszízs magazin 2020. tavasz
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget