Ma 2020. 8. 15, szombat, Mária napja van.

Elfogadta a 2021-es költségvetést az országgyűlés

2020.07.08 16:15. - Kovács Janka

Dr. Kállai Mária országgyűlési képviselő számolt be az elfogadott költségvetésről, amire a tavaszi események is hatással voltak. A tervezet a családbarát intézkedésekre, a munkahelyteremtésre és többek közt az oktatásra is kiemelt figyelmet fordít.

 


- Július 3-án a magyar parlament igen fontos döntést hozott, hiszen elfogadta a 2021-es költségvetést – kezdte a szerdai sajtótájékoztatóját a képviselő, majd folytatta – normál üzemmódban ez egy szintén fontos költségvetési pillanat, de azt gondolom, hogy ebben az esztendőben, amikor az egész világot megállította a koronavírus-járvány, ez különös jelentőséggel bír. A járvány előtti elméleti tervezést újra kellett gondolni annak érdekében, hogy a magyar emberek egészségügyi ellátása és a járványügyi intézkedések is biztosítva legyenek, mindemellett a munkahelyek védelme, az újak megteremtése is fő alappillére volt a tervezésnek.

A költségvetés része a 13. havi nyugdíj visszaépítése és

Ahogy elmondta, a továbbiakban sem mond le a Fidesz-KDNP arról, hogy hazánk családbarát hely legyen, ennek része a 13. havi nyugdíj visszaépítése és a nyugdíjprémium bevezetése. Új elem, hogy 2021. július 1-től a csecsemőgondozási díj (CSED) a bruttó bér 70%-a helyett 100%-ra nő.

A közszférában 390 milliárd forinttal jut több a bérekre jövőre és a KIVA pedig 11%-ra csökkent.

Az adócsökkentéshez kapcsolódóan elmondta, jövőre ingyenesen lehet majd a tanulóknak tankönyvhöz jutni és a már megalakult vagy leendő családok az elmúlt években egyre több adókedvezményt tudnak igénybe venni.

A munkahelyteremtés is terítéken lesz, hiszen annyi munkahelyet teremtsenek meg, amennyit a koronavírus-járvány elvett és nem egyszeri támogatást szeretnének adni a munka nélkül maradt embereknek, hanem visszavezetnék őket a munka világába.

A szolnoki és a kerületben lévő további 13 önkormányzattal kapcsolatban kiemelte, összesen 118 milliárd forinttal több fog állni a rendelkezésükre jövőre, ami 16%-kal több forrást jelent számukra.

A költségvetés a koronavírus-járvány elleni jövőbeni intézkedését sem hagyta ki, hiszen a gazdaságvédelmi alapot 2600 milliárd forinttal hozták létre, az egészségbiztosítási és járványügyi védekezési alapot 3000 milliárd forinttal.

 Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2020.08.12. 31.szám
Preszízs magazin 2020. tavasz
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget