Ma 2021. 1. 22, péntek, Vince napja van.

A varázslatos Japán. 5 ital, amelyet a japánok nagyon szeretnek

2020.07.15 14:58. - Kovács Janka

Japánt egy kicsit mindig a misztikum lengte körül. A Távol-Kelet mindig is tele volt izgalommal. Nincs ez másként a japán italokkal kapcsolatban sem, hiszen a japánok sok olyan szeszes italt fogyasztanak, amelyekről még csak nem is hallottunk, nemhogy kóstoltuk volna azokat. (Hirdetés)

Hirdetés

Nagyon sokféle japán ital szerepel pedig a palettán, csak látogassa el az iDrinks oldalára és fedezd fel te is Távol-kelet varázslatos világát. Ismerd meg a japán rizsbort, a szakét, az Umeshut, a japán szilvabort, a Shochut, de a japán whiskyben sem fogsz csalódni. Milyen Japán kultúrája szeszes italok terén? A cikkben most ezt mutatjuk be. Természetesen, minden titokról nem rántjuk le a leplet, de sok dolgot megtudhatsz, hogy mit szeretnek a japánok és milyen kultúrája van az alkoholos italoknak.

 

  1. A japánok is szeretik a sört

A Japán sörök – Asahi, Kirin, Sapporo – kicsit különlegesebb vonalat képviselnek, mint amit eddig megszoktunk. Az Asari sör alapja nem az árpa, hanem a rizs, így ez a sör kevésbé markáns, és keserű, ennek ellenére nagyon is ízletes. A Kirin ízvilágában a rizs, a kukorica és az árpa keveredik, illetve az alapanyag az árpamaláta, a rizs és a komló. A Sapporo is ezekből az alapanyagokból készül, a különbség talán csak az illatokban keresendő, hiszen a Sappporonak enyhe citrusos, karamell az illata.

 

  1. A szilvabor, a japánok egyik kedvence

A japán szilvabor, azaz az Umeshu nagy népszerűségnek örvend Japánban. Ez az ital könnyed, édes, hiszen magas cukortartalommal rendelkezik. Könnyű vele túlzásokba esni, hiszen az íze egy kellemes gyümölcslé ízét idézi, azonban az alkoholtartalma miatt, igenis szeszes italnak számít.

 

  1. A japán whisky is világszínvonalú

Sokan azt gondolják, hogy csak az írek és a skótok gyártanak kiváló minőségű whisky-t, pedig a japánok whisky-je is nagyon ízletes. Több díjat is besöpört már a japán whisky. A japán whisky többféle ízben kapható és ugyanúgy jéggel is fogyasztható, mint az ír és skót társai.

 

  1. A japánok és a rizsbor

A japán alkoholfogyasztási kultúra középpontjában a Nihonsshu, azaz a japán rizsbor áll. A rizsbor, rizsből, vízből, élesztőből és egy Koji néven ismert penész erjesztésével készül. Korábban úgy készült a rizsbor, hogy megrágták a rizsszemeket, mivel a nyálban található enzimek elősegítették a fermentációs folyamatokat.

 

  1. Mi az a Shochu?

Ezt az érdekes nevű italt desztillációval készítik. A leggyakrabban burgonya lepárlásával készítik, de az alapanyagok között rizs, hajdina és árpa is szerepelhet. De más keményítőtartalmú táplálékból is szoktak a japánok Shochut előállítani.

 Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2021.01.20. (3. szám)
Presztízs magazin 2020. tél
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget