Ma 2020. 8. 15, szombat, Mária napja van.

A hétvégi zajongásról szóló javaslatot nem fogadta el a közgyűlés, és az új ipari parkkal aggályaik vannak a Szolnoki Többségnek

2020.07.30 15:25. - Kovács Janka

Galló György, a Szolnoki Többség önkormányzati képviselője a szerdai közgyűlésen egyeztetett döntésekről számolt be. 


Egyéni képviselői javaslat volt a zajrendelet bevezetése Szolnkokon, ami a meghívóban még téma volt, de a közgyűlésen már nem szerepelt. Ennek értelmében hétvégente nem lehetett volna a ház körüli teendőeket elvégezni, mint a fűnyírást, vagy a fúrást, de a fagyis autó sem járkálhatott volna az utcákon. Az ötletgazda képviselő erre 5 millió forintot különített volna el. Galló györgy úgy reagált ezzel kapcoaltban, hogy nem tudja, ki vette le a napirendről a kérdést, de ők nem támogatták volna, hiszen ez a javaslat nem képviseli a szolnokiak érdekeit.

 
A koronavírus-járványól is beszéltek, és kiemelte, hogy a városunkat azért nem érintette súlyosan a járvány, mert a lakosság fegyelmezetten betartotta a szabályokat, amelyeket ezúton is megköszönt nekik.
 
A Besenyszögi út környékén új ipari parkot létesítenek a városunk, ami a megépülő M4-es útról könnyen megközelíthető lenne. Galló elmondta, azért vannak aggályaik ezzel kapcsolatban, mert félő, hogy a cégek majd Besenyszögre jelentkeznek be (főleg, ha ott csökkentik majd az iparűzési adók mértékét), és ezzel elveszíti a városunk rengeteg adóforinttól esne el, és a jelenlegi, meglévő területek sincenek teljesen kihasználva. Most csak az új ipari park gazdasági hatásait vizsgálják, és az eredmények tükrében dől majd el, mi lesz a kimenetel. 
 
Az óvodák felújítására szánt 940 millió forintos támogatásról is beszélt. A szandaszőlősi Eszterlánc, illetve a Kolozsvári úti óvoda felújításra kerül az összegből, és a Kertvárosban találhatót pedig teljesen átépül.
 
A sajtótájékoztatója végén üzent a szolnoki lakosoknak is: a képviselők várják a megkeresésüket a problémákkal, amelyeket mindig megpróbálnak orvosolni.


Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2020.08.12. 31.szám
Preszízs magazin 2020. tavasz
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget