Ma 2020. 12. 4, péntek, Barbara, Borbála napja van.

Szolnokra érkezett a Messerschmitt ellenfele, a Spitfire

2020.07.30 15:59. - Kovács Janka

A második világháborúban egymás ellen harcolt a Messzer és a Spitfire. Ma pedig békésen állnak egymás mellett a RepTár Repülőmúzeumban.


Egészen szeptember 13-ig lehet megtekinteni egymás mellett a két ikonikus repülőgépet, a német Messerschmittet és a brit Spitfire-t, amit szerdán emeltek be a repülőmúzemba. A repülőgép a Lengyel Repülési Múzeum és a RepTár Szolnoki Repülőmúzeum együttműködésének köszönhetően érkezett Szolnokra.

A Spitfire a britek legkedveltebb repülőgépe volt, amiről már a tesztpilóták is ódákat zengtek, hiszen gyors volt, kis súllyal rendelkezett és nagyon jól lehetett kormányozni is. Az első, 1936-os próbarepülése után a pilóták azt mondták, ez lett szerintük a világ leggyorsabb vadászrepülőgépe. E típusokkal védték Nagy-Britannát Hitler megszálló csapatai elől az Oroszlánfóka hadművelet során. A Spitfire-nek 47 féle változata készült, az itt kiállítottat alacsony és közepes magasságú légi harcra, illetve földi támadásokra fejlesztették ki és Supermarine Spitfire LF Mk. XVIE típusú.
 
 
 
 
 


Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2020.12.02. (47. szám)
Presztízs magazin 2020. ősz
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget