Ma 2020. 8. 15, szombat, Mária napja van.

Új ipari parkot terveznek, megújulnak a szolnoki óvodák

2020.07.30 14:30. - Kovács Janka

A Fidesz frakciója a szerdai közgyűlésről számolt be sajtótájékoztatóján. Rusvai Károly és Tasnádi Zoltán az óvodák, a játszóterek, a Szigligeti Színház felújításáról, az új ösztöndíjprogramról, valalmint a Besenyszög felé tervezett új ipari park létrehozásának tervéről is szólt.


Rusvai Károly a beszmolójuk előtt megköszönte a szolnokiak folyamatos fegyelmezettségét a maszkviseléssel kapcsoaltban, és felhívta mindenki figyelmét, hogy közösségi terekbe továbbra se menjen be senki fedetlen orral és szájjal. 

 
Ezután a Kállai Mária által múlt héten bejelentett óvodai felújításokról beszélt. Ahogy fogalmazott, ez a fejlesztés az országgyűlési képviselősasszony és Szalay Ferenc polgármesterúr lobbitevékenységének is köszönhető. A 940 millió forintos összegből a kertvárosi óvoda teljes újjáépítése, és a Lengyel Antal tér mellett lévő, valamint a Kolozsvári úti óvoda felújítása is kijönne. Mint Rusvai elmondta, ez is a családbarát politikának a része, és kapcsolódik az évekkel ezelőtt megkezdett iskolafelújításokhoz is. A gyerekeknek jó hír, hogy 180 millió forintból négy játszótér is megújul: a Gerle és a Csokonai út közötti, a Moha és a Mátyás úti, valamint a Tiszaligetben található. 
Mindemellett beszélt arról is, hogy a Szigligeti Színház plusz 1,3 millió forintot kapott a felújításra, amire azért van szükség, mert a felújítás során több rejtett hiba is a felszínre került, amelyeket muszáj kijavítani.
 
Tasnádi Zoltán egy új ipari park tervéről számolt be. Miután betelt a Piroskai úton lévő, egy háromszáz hektáros területet szeretnének hozzácsatolni, és tervben van, hogy a Besenyszögi úton létrehozzanak egy újat, aminek nagy előnye lesz azzal, hogy a közelében lesz az M4-es út. A város ösztöndíjprogramjáról is beszélt, amit a duplájára tudott emelni a város, és azok a diákok részeülhetnek ebben, akik 4-es, vagy 4,5-ös átlag feletti tanulmányi eredményekkel rendelkeznek és a művészetek, a sport, vagy egyéb területen kiemelkedő teljesítményt nyújtanak. 


Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2020.08.12. 31.szám
Preszízs magazin 2020. tavasz
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget