Ma 2020. 9. 25, péntek, Eufrozina napja van.

Nem lesznek megtartva az elkövetkezendő időszak rendezvényei

2020.08.05 13:42. - Kovács Janka

Elmaradnak az augusztus 20-i programok, a Parti-Túra, az Örökség Világzenei Fesztivál, a Szolnok Napja, a Gulyásfesztivál és a Tiszai Hal Napja is.


 

 

A koronavírus ismét felütötte a fejét és újra terjed az országban. Az 500 fő feletti rendezvények megtartását már múlt héten megtiltották és több országos nagy rendezvényt is lefújtak a szervezők. 

 

Szolnok vezetése a rendezvényszervezőkkel a koronavírus miatt kialakult helyzet miatt átgondolták a soron következő programok megrendezését. 

- Úgy gondoltuk, hogy átütemezzük a rendezvényeket és a jövő év során fogjuk megtartani ezeket, amennyiben lehetőség lesz rá. Azt szeretnénk, ha a rendezvények minősége, látogatottsága semmit nem csökkenne és jövőre a megszokott minőségben meg lehetne rendezni ezeket - mondta Szalay Ferenc polgármester szerdai sajtótájékoztatóján.

 

Ebben az évben nem fogják megtartani azokat a rendezvényeket, amelyek még hátra vannak. Ennek értelmében nem látogathatunk ki az augusztus 20-i programokra (csak a vártemplomi mise és a kenyérszentelés lesz megtartva szűkebb körben, szabad levegőn), a Parti-túra programjaira, az Örökség Világzenei Fesztiválra, a Szolnok Napjára (a város kiválóságainak szánt díjat szűkebb körben fogják átadni), a Gulyásfesztiválra, és a Tiszai Hal Napjára sem. A pedagógusok számára ilyenkor átadott díjakat az intézményekben adják át. 

 

- Sajnálatunkra a mostani hírek arról beszélnek, hogy a vírus nem állt meg, terjed tovább a világban és a környező országokban különösen érezni a veszélyt. Nem lehet tudni, hogy a nyaralások végén, azaz augusztus végén és szeptember elején hogyan és miként áll az ország koronavírus-ügyileg. Szolnok városa pedig nem szeretne kockáztatni, mert nem szeretnénk azt, hogy bármely rendezvény miatt a vírusfertőzöttség berobbanna nálunk. Azt gondolom, hogy a rendezvények szervezőivel a felelősségünk közös és ahogy a látogatók, úgy ők is rettentően sajnálják, de mindenkinek el kell fogadnia ezt a helyzetet - fogalmazott a polgármester. Hozzátette, hogy a városban élők nagyon fegyelmezettek voltak az első hullám során, ennek köszönhetően a fertőzöttség igen alacsony volt nálunk és felhívta a figyelmet, hogy ezt az odafigyelést továbbra is fent kell tartani és a maszkhasználatról sem szabad megfeledkezni.

 

A szervezők kreativitásának köszönhető, hogy akik megtehetik, azok valamicskét próbálják kárpótolni a látogatókat. Így a Parti-túra koncertsorozat ugyan elmarad, de a városon kívül és a megyén belül is el tudnak menni néhány helyre, hogy a legnagyobb egészségügyi figyelemmel tudnak egy-két mini rendezvényt megtartani, de ennek szervezése még folyamatban van, ezt Ignácz Ervin, a Szolnoki Szimfonikus Zenekar ügyvezetője mondta. Papp Béla, az Örökség Világzenei Fesztivál szervezője elmondta, egy duplalemezes CD-vel és egy 72 oldalas kiadvánnyal készül a koncertek helyett és nagyon sajnálja, hogy az idén 25 éves rendezvényt nem lehet megtartani.

 Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2020.09.23. (37.szám)
Presztízs magazin 2020. nyár
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget