Ma 2020. 10. 28, szerda, Simon napja van.

Amit a migrénről és a kezeléséről tudni érdemes

2020.09.18 13:55. - Kovács Janka

A fejfájásról úgy önmagában általában kevés szó esik, viszont a migrénes fejfájással már nem ez a helyzet. Egyes kutatások szerint a 20 és 50 közötti nők körében a leggyakoribb, közel negyedüket érinti a probléma. A migrén leginkább rohamok formájában gyötri az áldozatát, ami jó esetben „csak” néhány óráig tart, rosszabb esetben viszont napokig is eltarthat az erős fájdalom. (Hirdetés)


 

Mi a migrén, és milyen tünetei vannak?

 

A migrén lényegében egy nagyon erős fejfájás, mely rohamokban jelentkezik. Ez a lüktető fájdalom többnyire csak a fej egyik oldalán érezhető, a kétoldali gyötrődés viszonylag ritka. Bár a fájdalom hirtelen kezdődik, jellemzően hangulatváltozás, valamint látási vagy hallási tünetek előzik meg.

 

A migrént sok esetben kíséri szédülés, hányinger és hányás, de az étvágytalanság szintén jellemző tünet. A fájdalom esetenként annyira erős is lehet, hogy az érintett nem, vagy csak nagyon nehezen képes ellátni a napi teendőit, ezért a beteg számára ilyenkor leginkább egy csendes és sötét szoba a megfelelő hely arra, hogy pihenjen és átvészelhesse a migrénes rohamot.

 

Mik lehetnek a migrén kiváltó okai?

 

A migrén pontos kiváltó okai nem ismertek, de egyelőre úgy tűnik, hogy főként genetikai okok állhatnak a háttérben, hiszen a betegek családjában nagyrészt többen is küzdenek a problémával.

 

Ezenfelül hormonális eredetre utal, hogy a migrén háromszor annyi nőt érint, mint férfit, valamint a nők között leginkább a menstruációs ciklussal, a fogamzásgátló tabletta szedésével és a terhességgel hozzák összefüggésbe.

 

Hogyan lehet fellépni a migrén ellen?

 

Sajnos az orvostudomány még nem tart ott, hogy a migrént gyógyítani tudja, azonban neurológus által javasolt gyógyszeres kezelésekkel javítani lehet a betegek állapotán.

 

Ugyanakkor nem csupán utólag érdemes a migrén ellen fellépni, hanem több olyan kezelési módszer létezik, melyek segítségével a migrén kialakulását hatékonyan meg lehet előzni.

 

 

Terápiák migrén ellen

 

A migrén kezelésére az egyik leghatékonyabb módszer a BEMER-terápia. Mivel a migrént az agyhoz vezető artériás erek szűkülése, majd tágulása okozza, e mágneses terápia pedig az érszűkület megelőzésében, illetve a jelenség stabilizálásában jeleskedik, hatékonyan enyhítheti a migrén tüneteit is.

 

Szintén hatékony módszer a Tibeti hangtálas relaxáció, melynek a fájdalom enyhítésében van szerepe.

 

A talpreflexológia során a szakember a talpon a zónák masszírozásával tud hatást gyakorolni a belső szervekre, vagyis a központi idegrendszerre, a vérkeringésre és a hormonháztartásra is. Ennek köszönhetően pedig helyreáll a szervezet belső működése és az öngyógyító folyamatok felerősödnek.

 

Amennyiben Ön is gyakran küzd migrénes rohamokkal, és szeretne részt venni a fent említett terápiák egyikén, vegye fel a kapcsolatot a Rofé Naturale Egészségközponttal, és kérjen időpontot az Önnek szimpatikus kezelésre!

 


Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2020.10.21 (41. szám)
Presztízs magazin 2020. ősz
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget