Ma 2020. 10. 28, szerda, Simon napja van.

Hogyan készíts szabályos kockakörmöt?

2020.09.18 13:52. - Kovács Janka

Úgy érzed, hogy megpróbálkoznál az OKJ műkörmös tanfolyammal, de tartasz attól, hogy nem felelnél meg az elvárásoknak? Jó hírünk van, ebben a bejegyzésben összefoglaljuk a legfontosabb tudnivalókat a szabályos kockakörömről, ami az egyik legnehezebb pontja a vizsgának! (Hirdetés)


 

A legfontosabbak

Műkörömépítés során az egyik alapvető kritérium a megfelelő forma. Ezt úgy lehet a legkönnyebben kivitelezni, hogy a reszelőt merőlegesen állítjuk a körömre, és úgy reszeljük a szabadszél élét. Nagyon fontos, hogy a párhuzamokat kialakítsuk és megtartsuk, azaz ne legyen se szélesebb, se keskenyebb a végeredmény, mint a körömlemez természetes szélessége. 

A sarokpontok meglétére nagyon kell figyelni, mert ha onnan kireszeljük az anyagot, akkor az nagy hibának számít. 

A felület tisztasága elengedhetetlen, azaz nem szabad, hogy azon hepehupák vagy egyenetlenségek keletkezzenek. Ez azt jelenti, hogy a köröm felülete sima, tükörfényes, tiszta és pormentes legyen minden esetben. 

A sáncok tökéletesen kell, hogy illeszkedjenek az eredeti körömlemezhez, így azt alaposan össze kell dolgozni, reszelni. Sem peremes, sem levegős, de összefolyt sem lehet. Ezt minden esetben ellenőrizni kell. 

 

Élvastagság, mosolyvonal és az a bizonyos C ív

Kezdjük is az utóbbival. OKJ vizsgán alapkövetelmény a C íves köröm készítése, ami nem csak egyféleképpen értendő. Oda kell figyelni a hosszanti és a keresztirányú ívre is, amit oldalirányból és szemközti irányból egyaránt látnunk kell. Ez felel a stabilitásért és azért, hogy tartós legyen a végeredmény. Nem csúszhat el egyik irányba sem.

A mosolyvonal minden esetben szimmetrikus, egymás tökéletes tükörképei. A sarokpontjai egy magasságban helyezkednek el és pontban végződnek. 

A körömágy hosszabbításának minden alkalommal látszódnia kell, ha megfordítjuk a körmöt. Nem kell, hogy nagy legyen, elég, ha egy kicsit túllóg a saját körömágyon. A cover anyagot a sáncoknál minden esetben átmenetesen kell eldolgozni, valamint a köröm kívánt magasságát, C ívét a clear anyaggal kell megcsinálni. 

A köröm élvastagsága kb. bankkártya vastagságú legyen. Ezt minden esetben el kell érni, arról nem is beszélve, hogy a köröm a szélei felé kell, hogy vékonyodjon. Ezt az eredményt a szabadszél élének és a szabadszél felületének vékonyításával érhetjük el, azaz az él irányába történő enyhén döntött reszelő használatával történik. 

 

A fent bemutatott összes technika alapjait elsajátíthatod a StudioFlash által megtartott műkörmös tanfolyamon!

 

Minden reményeink szerint ennek olvasatában nem kell tartani a műkörmös tanfolyamok elvégzésétől, hiszen ha a fenti pontokat szem előtt tartod, akkor könnyedén eleget teszel az elvárásoknak, azaz a tökéletes, szabályos kocka körmöket is el tudod készíteni. Nem hiszed? Próbáld ki és bizonyítsd be a világnak, hogy meg tudod csinálni!

 


Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2020.10.21 (41. szám)
Presztízs magazin 2020. ősz
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget