Ma 2020. 10. 28, szerda, Simon napja van.

Pilker műcsalik a pergető horgászat szerelmeseinek

2020.09.18 13:45. - Kovács Janka

A Pilker műcsalik alkalmazása kimondottan az ajánlott kategóriába tartozik, hogyha előszeretettel horgászunk ragadozó halakra. A bejegyzés keretei között részletesen meg is mutatjuk azt, hogy melyik Pilker műcsalival milyen halakra, illetve milyen technika mentén horgászhatunk jó sansszal.

Egyaránt szó lesz tehát a vibráló, támolygó és színes műcsalikról, amelyekkel eredményesek lehetünk változatos körülmények között is. (Hirdetés)


A Pilker Asami műcsaliktól a következőket várhatjuk

Egy áramvonalas műcsalinak számít a Pilker Asami, amivel könnyedén megdohatjuk akár a nagyobb távolságokat is. Nem lesz tehát gond az sem, ha a ragadozók éppenséggel tőlünk távolabb tartózkodnak és mutatják magukat.

A Pilker Asami továbbá elősegíti a gyors behúzást is, amikor a vízbe csobban. Ennélfogva a vízfelszín közeli horgászathoz tökéletes választásnak bizonyulhat. Többek között kikötőkben, mólóról vagy a duzzasztók alatti tükrökben is sokat kihozhatunk belőle.

Ami a megbízhatóságot illeti, a műcsalin az eredeti VMC horog nagy terhelhetőségű kovácsolt karikával csatlakozik a csalihoz, ezért jól tartja majd a megakasztott halat, ami elsősorban a balin lehet.

 

Ezekre az előnyökre számíthatunk a Pilker Wind Rider kanálvillantók használatával

Szintén nagyot dobhatunk ezekkel a villantókkal, amiket az édesvízi horgászat mellett akár tengeren is sikerrel használhatunk. Három különálló méretét tekintve a kicsi a domolykó, a közepes a szivárványos pisztráng és balin, a nagy pedig szintén a balin eredményes horgászatához javasolt.

A Pilker Wind Rider kanálvillantók többféle színben is elérhetők, ezért bőven kínálnak variációs lehetőséget a körülményekhez történő igazodás érdekében. Legyen éppenséggel szikrázó napsütés vagy esős, szürke idő, könnyedén megtalálhatjuk a legjobban működő árnyalatokat.

A Pilker Wind Rider kanalakra erősített black nikkel VMC hármas horog pedig megnyugvást adhat és stabilan tarthatja a megakasztott halat fárasztás közben.

 

A Pilker balin horgászathoz kifejlesztett fogós műcsalijai

A Wind Rider 2013 SW-DRS széria modelljei kész gyilokfegyvernek minősülnek, ha a ragadozó őn, vagyis a balin eredményes horgászata a célunk. Nem túl bonyolult ráadásul maga a módszer sem.

Annyit kell tennünk, hogy a műcsalit olyan messzire dobjuk, amennyire csak tudjuk. Amint a vízbe érkezés megtörtént, gyors tekerésre lesz szükség a részünkről. Merthogy ezek a csalik olyan turbulenciát és vibrációt keltenek a vízrétegekben, amelyek kiszámíthatatlan mozgással vegyítve kapásra ingerlik a ragadozókat.

Gyakorlatilag ennyi a titok, bármiféle hókuszpókusz nélkül. Ebben rejlik tehát a Pilker Wind Rider 2013 SW-DRS modelljeinek a legfontosabb hozzáadott értéke. Ha elég kitartók leszünk az alkalmazásukkal, a siker nem fog elmaradni.

 


Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2020.10.21 (41. szám)
Presztízs magazin 2020. ősz
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget