Ma 2020. 10. 30, péntek, Alfonz napja van.

Idén nyáron is kerékpáros rekord dőlt meg a Tisza-tónál

2020.09.22 09:37. - Kovács Janka

Az idei évtől már nemcsak kézzel, hanem géppel is történik a Tisza-tavat megkerülő kerékpárosok számlálása. A 2020 nyarán több mint 70.000 bringás látogatott el a tóhoz, ami az egyiklegnépszerűbb kerékpáros úticél lett az utóbbi időben.

Hirdetés

Gyorsjelentést tett közzé az Aktív Magyarország és a Magyar Közút Nonprofit Zrt. 2020-as kerékpáros szezonról: az eredmények szerint idén mind a négy nagy tavunkat többen tekerték körbe, mint tavaly. Ahogy az Aktív Magyarország írta, a számlálás évek óta minden nyáron megismétlődik, három hónapon át, így egy több éves trend alapján tudják összehasonlítani a tendenciákat.

Az idei kerékpáros turizmus egyik nagy nyertese a Tisza-tó. Az idén átadott Tiszafüredet és Poroszlót összekötő kerékpáros híd rengeteg turistát vonzott, ezen több mint 70 ezren bicikliztek át. Tavaly Kiskörén júliusban és augusztusban 18 ezer biciklist számoltak, idén ugyanezen időszak alatt több mint 40 ezret.
 
 
“A kerékpáros útvonalak fejlesztései a továbbiakban is a hálózatos logikát fogják követni, tehát a cél, hogy turisztikailag értelmezhető, egybefüggő hálózatok jöjjenek létre, amelyek a megfelelő szolgáltatás fejlesztésével még több kerékpáros turistát fognak nyeregbe ültetni akár határokon belül, akár külföldről is ide vonzva őket. A legfontosabb fejlesztések most is ezt a logikát követik. Így került kijelölésre idén az Eurovelo 14 Szentgotthárdtól a Velencei-tóig, elkészült a Szentendre és Budapest közötti Eurovelo 6, illetve vele párhuzamosan a Duna másik oldalán a Dunakeszi Budapest közötti hiányzó Eurovelo 6-os szakasz is már épül. A hálózatokból hiányzó láncszemek elkészülése pedig ugrásszerűen emelheti egy-egy térség turisztikai vonzerejét, ahogy ezt a Tisza-tó esetében is látjuk.” – írta az Aktív Magyarország.
 
 
Forrás, inforgrafika, az elemzés további részletei: www.aktivmagyarorszag.hu
 
 


Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2020.10.28 (42. szám)
Presztízs magazin 2020. ősz
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget