Ma 2020. 10. 27, kedd, Szabina napja van.

Költözködés és költöztetés

2020.09.23 10:11. - Kovács Janka

A modern ember életében a költözés mondhatni mindennapi dolognak számít, de annyira azért mégsem, hogy tapasztalat hiányában hiba nélkül kivitelezhető legyen egy ilyen projekt. A költözéshez a legtöbben a család és a barátok segítségét kérik, hiszen egyrészt nem mindenki van tisztában vele, hogy létezik erre szakszerű megoldás, másrészt, aki tud is róla, az túlságosan drágának tartja. (Hirdetés)


Költözködés megoldása egyénileg

 

Ha egyénileg, vagyis a család és a barátok segítségével akarjuk megoldani a költözködést, akkor az bizony rengeteg előkészülettel jár. Kezdésnek ott van mindjárt a csomagolás, ami egy nagyobb volumenű dolog, hiszen nem elég mindent egy dobozba behajigálni, mivel több olyan tárgy is lehet, mely a nem megfelelő csomagolás hiányában sérülést szenvedne a költözködés során.

 

Ezt a nehézséget szorosan követi az ingóságok elszállítására alkalmas eszköz beszerzése, hiszen a személyautók legfeljebb az apróbb csomagok elszállítására alkalmasak, és rendszerint azok sem férnek be egyszerre a csomagtartóba. A bútorok szállításához viszont mindenképp egy nagyobb, rakodótérrel rendelkező jármű szükséges, vagyis minimum egy 3,5 tonnás furgont célszerű kibérelni erre az alkalomra, hisz ez a legnagyobb gépjármű, mely B kategóriás jogosítvánnyal vezethető.

 

Viszont még mielőtt útra kelnénk, az ingóságokat be kell pakolni a választott járműbe, és ezt sem lehet minden rendszert mellőzve megtenni. Bár a bútorokat nem mindenki szokta becsomagolni, mégis érdemes legalább az éleken és a sarkokon kartonnal védeni, ellenkező esetben könnyen sérülések keletkezhetnek rajta a szállítás során.

 

A dobozok bepakolása szintén figyelmet igényel, hiszen a törékeny pohárkészletre mégsem kellene rátenni a könyvekkel telített nehéz dobozokat. Sőt, azokat a dobozokat, melyekben értékes holmit tárolunk, jobb külön, akár az ölünkben szállítani, hogy biztosan ne érhesse kár.

 

 

Költöztetés

 

Költöztetés alatt azt értjük, amikor költöztető céget bízunk meg a költözés lebonyolításával. Ebben az esetben érdemes alaposan utánajárni a választott cégnek, hiszen egy kókler, lehúzós céget választva egy életre elmehet a kedvünk az ilyen jellegű szolgáltatások igénybevételétől. Viszont ha sikerül elsőre megbízható céggel dolgozni, akkor az nagyban megkönnyíti a költözködést.

 

Ugyanis egy profi, megbízható költöztető cég nem pusztán átszállítja egyik címről a másikra az ingóságokat, hanem szükség esetén segít a bútorok szétszerelésében és az új címen az összerakásában, valamint a csomagolásban szintén segítséget nyújtanak.

 

A szakszerű rakodás egy tapasztalattal rendelkező költöztető cégnél nem kérdés, ennek köszönhetően pedig minimalizálható a szállítás során keletkező sérülések esélye.

 

Amennyiben te is költözködni készülsz, és a költöztetést egy megbízható cég segítségével szeretnéd megoldani, keresd fel a Visszuk.hu csapatát, biztosan nem fogod megbánni!

 


Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2020.10.21 (41. szám)
Presztízs magazin 2020. ősz
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget